Вечна красота и изящество: как се промени Моника Белучи през годините (СНИМКИ)

Известната италианска актриса и модел Моника Белучи от десетилетия е една от емблемите на красотата и изяществото в света на киното и шоубизнеса.

И до днес Моника, която тази година ще навърши 60 години, е смятана за секс символ на своето поколение и вдъхновение за милиони жени по света.

Кариерата ѝ започва през 80-те години, когато младото и амбициозно момиче мечтае да стане модел. Благодарение на красотата, таланта и стройната си фигура бързо се озовава на снимачните площадки.

Вижте как се промени италианската актриса през годинтие в галерията тук:

Как се промени Моника Белучи през годините

Моника може да е една от най-красивите жени в света, но това не значи, че тя се е вкопчила в младостта и красотата като единствена ценност. За остаряването и външния вид тя разсъждава мъдро в интервю през 2022 г.:

„Що се отнася до мен, вече съм зряла жена, с пораснали деца. Това, което всъщност е красиво е, че с времето откриваме други аспекти на себе си, надхвърлящи външния вид. С възрастта биологичната красота се променя, но имаме още много неща, които да дадем.“

На 18 години Моника се записва в Юридическия факултет на университета в Перуджа. Висшето образование обаче не е евтино и за да печели пари за обучението си, първоначално започва работа като сервитьорка в местна пицария. Тогава за нея се появява възможност да се пробва като модел.

Моника бързо става един от най-известните модели в Италия, Париж и Ню Йорк и прекъсва следването си. През 1989 г. се записва на курсове по актьорско майсторство и година по-късно се снима в първия си филм.

През 1990 г. красавицата дебютира в италианския телевизионен сериал „Vita coi figli“.

Сериалът има сериозен успех в Италия, а след това Моника започва да играе главни роли във филми. Това я превръща в желана актриса не само в родината ѝ, но и в Холивуд.

Пътищата на Моника Белучи и бъдещия ѝ съпруг – френския актьор Венсан Касел, се пресичат през 1996 г. по време на снимките на „L’Appartement”. Химията им на екрана се пренася и в реалния живот и те се влюбват страстно.

Цитати от великолепната Моника Белучи

Женят се през 1999 г. на скромна церемония в Монако. През годините Моника Белучи и Венсан Касел се превръщат в една от най-бляскавите и обожавани двойки в шоубизнеса.

През 2013 г., след 14 години брак, Белучи и Касел обявиха раздялата си. Новината натъжи феновете, които се възхищаваха на тяхната любовна история и съвместна работа в киното.

Въпреки развода, двамата останаха отдадени родители на двете си дъщери, Дева и Леони. Ангажиментът на двойката към съвместното родителство демонстрира тяхната трайна връзка и споделена отговорност за благополучието на семейството им.

Моника Белучи
Снимка: Getty

Преди около година за пръв път се заговори, че новият мъж в живота на Моника е известният режисьор Тим Бъртън.

 Неочакван романс: Моника Белучи и Тим Бъртън са двойка?

Тогава 58-годишната актриса и 64-годишният Бъртън се познават отдавна, но отношенията между двамата започват, след като през октомври 2022 г. Белучи му връчва награда за цялостен принос на филмовия фестивал „Люмиер“ в Лион.

През лятото на 2023 г. в интервю за френското издание на Elle красавицата потвърди, че има връзка с Тим Бъртън и призна, че е влюбена в режисьора.

► "Намерих в него прекрасен дух": Моника Белучи издаде как я е спечелил Тим Бъртън

Същевременно дъщерята на Моника, Дева, изглежда смело върви по стъпките на майка си. Дева се снима и за корицата на италианския "Vogue" заедно с прекрасната Моника Белучи през юли 2021 г. и се изявява като модел.

Дева Касел
Снимка: Instagram

Дева се снима и във филми, сред които италианския филм „Красивото лято“ и сериала на Netflix "The Leopard".

► Неузнаваема: дъщерята на Моника Белучи смая всички с дръзка визия

Моника Белучи винаги е олицетворявала образа на фаталната жена и такива са и ролите ѝ на екрана. Един от най-емблематичните ѝ образи е на Малена в едноименния филм от 2000 г. по книгата на Лучано Винченцони.

В интервю красавицата споделя: „Много хора се страхуват да не загубят красотата си, когато остареят, но аз се опитвам да не се тревожа за тези неща. Повече се страхувам от смъртта, защото имам две деца и искам да ги видя как растат. Така или иначе не можеш да направиш нищо за остаряването, така че е по-добре да го приемеш.“

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти