Голямото сърце на Елизабет Тейлър: Ричард Бъртън и другите шестима, които нарича свои съпрузи

На днешния ден през 1932 година е родена великата актриса Елизабет Тейлър. В нейна чест ви разказваме за живота ѝ, който е изпълнен с много приключения, страст, хумор и любов. Определено вдъхновяваща личност по много параграфи!

Животът я изтласква толкова рано към светлината на прожекторите, че ѝ се налага да порасне много бързо. И това порастване включва участие в романтични филми с мъже, които са много по-възрастни:

Докато снимах любовни сцени с мъж, който може да ми бъде баща, трябваше да отида на три частни урока преди три часа следобед. Щях да полудея. Случвало се е учителката ми да нахълтва на снимачната площадка, да ме изтръгва от обятията на актьора и да казва "Съжалявам, Елизабет не си е написала домашното!"

Вечната страст – Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

Този динамичен любовен романс, който актрисата разиграва на големия екран, оставя своята дълбока следа и върху личния ѝ живот:

Докато се опитвах да усъвършенствам екранните си образи, отчаяно търсих начин да открия сигурност в живота си като другите възрастни. Така открих и бягство и спасение в брака.  

елизабет тейлър
Снимка: Getty

Всичките ми проблеми започнаха, защото бях момиченце с душа на дете в тяло на жена.

Елизабет Тейлър се омъжва два пъти за актьора Ричард Бъртън. Рядко се случва две звезди да се сблъскат, но когато това стане, се ражда истинска супернова. Случаят с Ричард е точно такъв.

Любовта между двамата е истинска вселена от страст, светски блясък и метеоритни скандали. Тя е Риби, а той - Скорпион – обречени са на любов и изпитания. Тя е на 31, той на 38 – идеалната възраст да започнат да се държат като влюбени тийнейджъри. Запознайте се с любовната им история тук:

Вдъхновяващата Елизабет Тейлър - 15 любими цитати на вечната киноикона

Както може би предполагате, Бъртън не е единственият мъж в живота на актрисата. Тя има общо 8 брака, т.е. 7 съпрузи. За първи път минава под венчилото на крехката 18-годишна възраст.

От последния ѝ брак до последния ѝ ден на земята минават 15 години. Може би това е сигнал, че в края на живота си Елизабет Тейлър най-после намира вътрешен мир, преоткрива себе си като жена и осъзнава, че може да бъде пълноценна и без да носи халка на пръста си.

Вижте кои са останалите важни мъже в живота на edna от най-коментираните и обожавани актриси на всички времена. 

Голямото сърце на Елизабет Тейлър: Ричард Бъртън и другите шестима, които нарича свои съпрузи

Такава е любовта - кара те да преоткриеш себе си, но и същевременно подлага душата ти на редица изпитания. И, както казва самата Елизабет Тейлър:

 „Бориш се. Плачеш. Проклинаш. След това се захващаш да живееш. Няма друг начин“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти