Супермодел на 70, диетолог и писател: 10 факта за майката на Илон Мъск, които вероятно не знаете

Илон Мъск вече е още една стъпка по-близо до Марс, а в края на миналия месец американското списание Forbes го обяви за най-богатия човек в световната история със състояние от 272,3 милиарда долара. Няма спор, че ръководителят на Tesla и SpaceX привлича световния интерес към себе си с всичко, което прави, но се оказва, че неговото семейство има не по-малко вълнуваща биография зад гърба си.

Замисляли ли сте се, че всяко пораснало дете до известна степен дължи успеха си на своите родители, които са първият му пример за подражание (за съжаление, понякога и обратното), първите, които разпалват пламъка на любопитството му в областта на образованието, първият досег със света на възрастните?

И в този ред на мисли, що се отнася до Илон Мъск, съвсем естествено е да се запитаме:

Коя е жената, родила и отгледала този инженер, милиардер, изобретател и мечтател? 

Представяме ви Мей Мъск, майката на Илон Мъск, жената, чиято светлина е толкова силна, че е невъзможно да остане в сянката на сина си.

Мей Мъск
Снимка: Getty

Родена на 19 април 1948 година, тя модел от 50 години, като се появява на кориците на световноизвестни списания като Vogue.

Освен Илон има още две деца, които, макар и да не поемат по същия професионален път като брата си милиардер, са също талантливи и успешни личности – 49-годишния Кимбал Мъск е собственик на верига ресторанти и предприемач, а 27-годишната Тоска Мъск работи като режисьор и продуцент.

Ето още любопитни факти за живота на Мей в нашата галерия:

10 факта за майката на Илон Мъск, които вероятно не знаете

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти