Остарявай като катедрала, а не като чанта

жена красота стил мода
Снимка: iStock

Вяра Иванова

"Хей, изобщо не си се променила, даже се разхубавяваш! Остаряваш като катедрала" - това вероятно е най-прекрасният комплимент, който една жена може да чуе. Такива жени не се страхуват от думата "старост", те приемат този естествен процес с гордост, с класа, с финес. Такива жени не изглеждат изтощени и отчаяни от живота, макар да са видели много. Тези жени не са грохнали и не са престанали да се грижат за себе си, макар вече да са отгледали няколко деца.

Тези жени пристъпват на улицата с уверената крачка на лъвица, която не се плаши от малко бръчки, защото очите ѝ не са се променили, а светят със същия плам като преди.

Тези жени са класика, те са непреходни и тежат на мястото си, точно като някоя вековна катедрала.

жена красота стил мода
Снимка: iStock

Защо тогава има жени, които остаряват като... чанти? Нали знаете, че когато носите някоя чанта много дълго време, кожата ѝ започва да се лющи, платът се намачква, цветът избледнява, появяват се дупки, дръжките се късат, ципът се разваля.

Така се случва с някои жени, животът ги очуква, озлобява, а това чувство води до едно - занемаряване. 

Ето защо и една от най-големите обиди за една жена е, когато я нарекат "дърта чанта". Чанта и катедрала - две обикновени думи, но едната е сякаш доста обидна, а другата е съвършен комплимент. Ето защо трябва да се стараем да бъдем от втория вид жени...

жена красота стил мода
Снимка: iStock

Има жени, които стават лелки много бързо в живота си и тук дори не говоря за външния вид, по него е плоско да се съди. Има много жени, които се обличат като лелки, но са пичове. Но има и жени, които няма значение как се обличат, защото лелченското им поведение отблъсква повече от какъвто и да е външен белег.

Никой скъп парфюм няма да скрие факта, че около тях лъха на застоялост, от онази най-лошата - застоялостта на духа.

Както един приятел казваше: "Абе на жената трябва да ѝ тропне токчето, да ѝ се развее косата, да ѝ усетиш парфюма, да те лъхне на сладко, на ванилия, на секс. Трябва да се види малко от крачето, от рамото, да се загатне кожа, да блесне една усмивка, която да не искаш да забравиш. И очите ѝ - те са най-важното. Трябва да са добри, да не носят усещането за враждебна лелка, а напротив - да горят като на дете. Една жена, не ти ли грабне погледа от първия път, няма смисъл да я гледаш втори."

Уроци по стил от 16 вдъхновяващи дами

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти