5-те (научно доказани) суперсили на жените

Жените имат по-силна имунна система

Според учените от университета в Гент, допълнителната Х-хромозома означава, че жените имат повече рибонуклеинова киселина, която укрепва имунната система и  поттиска растежа на рака. В друго проучване, д-р Мая Салех открива, че естрогенът предотвратява създаването на  ензим, който пречи на възпалителния процес. Тя предполаха, че това може да е причината жените да живеят по-дълго от мъжете. 

d
Снимка: Thinkstock

Жените веднага разбират кога им изневеряват

Само с един поглед е доказано, че жените имат способността да разберат дали мъжете изневеряват. Когато учени от австралийски университет казват на 34 жени да разгледат снимки на десетки различни мъже и да установят кои от тях изневеряват, 62% от тях успяват.

d
Снимка: Thinkstock

Жените различават повече цветове

Според ученият Израел Абрамов, жените виждат разликите в цветовете далеч по-добре от мъжете. Изследвайки човешкото зрение половин век, Абрамов установява, че докато мъжете  виждат  по-добре как обектите се движат, жените могат по-добре да идентифицират различията между различните нюанси. Има и група жени, известни като "тетрахромати", които имат способността да възприемат 100 милиона различни цвята, защото притежават четири вида конуси в ретината, вместо три.

d
Снимка: Thinkstock

Жените „подушват“ опасността

Всеизвестен факт е, че жените имат изключително силни защитни реакции, когато станат майки. Учени са открили, че това им усещане е вродено. През 2012 г., изследователи от университета в Киото Нобуо Масатака са тествали способността на 60 жени да открият змии, скрити на снимки. Изследванията показват, че жените са идентифицирали змиите по-бързо дни след овулацията. Учените са предположили, че повишените нива на прогестерон, заедно с хормони като кортизол и естрадиол, могат играят ключова роля за повишаване на тревожността на жената и способностите за откриване на опасност.

d
Снимка: Thinkstock

Жените могат да вършат няколко неща наведнъж

През 2013 г. екип от британски психолози  са провели два експеримента. В първия  те са помолили мъже и жени да изпълнят различни задачи на компютър, като например броене и разпознаване на форми. Докато и двете групи са успели да изпълнят всяка задача, жените са успели по-бързо, тъй като са правили всичко почти едновременно.

Във втория експеримент те са помолили двете групи да намерят ресторанти на карта и и изгубени ключове в полето, изобразени на снимка, докато отговарят на някои прости математически въпроси и разговарят по телефона. Всичко това за осем минути. В този експеримент учените открили, че жените са далеч по-методични и организирани от мъжете.

d
Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти