Защо мъжът и жената обичат различно?

любов
Снимка: iStock

Сърдечност и отдаденост, страст и сигурност, симпатия и чувственост... Възможностите за интерпретация на тези думи са безброй. Но защо мъжът и жената обичат по различен начин и често говорят на различни езици?

Мъжете имат по-ограничена система за избор на своята половинка, твърди експерт по междуполови отношения. Повечето представители на силния пол си задават първо въпросите: "Привлекателна ли е?" и "Мила ли е към мен?". Т.е. те не се опитват да разберат дали връзката ще просъществува, а по-скоро дали се харесват на жената.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NOBASICFEELINGS (@nobasicfeelings) on

И точно затова често мъжете се влюбват до уши още в началото - според едно проучване 65% от тях изговарят вълшебните думи "Обичам те" още след няколко седмици, докато само 45% от жените са готови да формулират изречението толкова рано. Дамите предпочитат първо да опознаят по-добре партньора си и се вслушват повече в разума си.

Когато става дума за конфликти, мъжете са познати като любители на горещите дебати и тежките битки с конкурентите, но не и у дома. Там те избягват всяка възможна кавга. В любовните връзки мъжете са тези, които предотвратяват конфликтите. В 90% от случаите жените подпалват искрите на скандала. Обяснението на експертите: за мъжете любовната връзка е много-по важна, отколкото за жените. За представителите на силния пол тя представлява опора, тя е основата, върху която градят професионалните си успехи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NOBASICFEELINGS (@nobasicfeelings) on

Според редица проучвания и двата пола са способни на изневери - само че при мъжете всичко се върти около секса, а при жените - около близостта с партньора. Експертите обаче са на мнение, чеи жените, и мъжете търсят едно и също - по-голяма емоционална близост, отколкото в брака. Все пак има една разлика - в повечето случаи мъжете са тези, които се отправят към извънбрачни завоевания, когато имат нужда да повдигнат самочувствието си. При жените желанието за доказване не дава повод за изневяра.

Жените се справят по-добре със самотата, отколкото мъжете. Това обяснява факта, че дамите са тези, които най-често слагат край на любовните отношения. Затова пък мъжете са готови да се обвържат отново по-бързо, отколкото жените. Дамите се впускат в нова връзка едва година след раздялата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NOBASICFEELINGS (@nobasicfeelings) on

Броят на изговорените думи при жените и мъжете е почти еднакъв. Съдържанието им обаче е съвсем различно. Докато мъжете предлагат конкретна информация, жените клонят към детайлите. Нежните половинки все пак имат малко предимство - те не срещат трудности да говорят открито за чувствата си и знаят много добре, че подобни разговори скъсяват дистанцията между партньорите.

Жените искали близост, мъжете пък свобода. Вярно ли е това? Оказва се, че в днешно време именно жените са тези, които търсят повече независмост. Някои жени дори съвсем целенасочено се обвързват с мъж, живеещ в далечен град или дори в друга държава.

 

Още от категория "Под завивките":

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти