Защо имах връзка с женен мъж и какво научих от нея

т
Снимка: Thinkstock

Ако попитате всеки един съкрушен партньор от връзка, разпаднала се заради изневяра ще получите много и различни отговори, но в един и същ нюанс - "Извънбрачните връзки са лошо нещо. Да не говорим за факта, че са твърде сложни, а какво да кажем за ужасните жени, които не само са склонни да откраднат нечии мъж, но и да предизвикат поредица от злини." В действителност, обаче, наистина има жени, които спят с женени мъже, искат " нормални отношения" и това не винаги се прави с порочни намерения.

" Всичко забранено и всичко, което е табу е едно от най-големите изкушения за хората. Тоест тези жени, не се опитват да го откраднат, или да го вземат, той просто е привлекателен, защото не е свободен", твърди авторът на Модерна Сексуалност, д-р Майкъл Арън. " Дори водещ е принципът, че тези жени си мислят,че той няма да изисква нищо повече от тях, поради простият факт, че вече е женен."

т
Снимка: Thinkstock

Съществуват и друга група жени, които въпреки, че се чувстват неудобно от факта, че мъжът, с когото излизат е семеен, имат проблеми с интимността, които инстинктивно ги привличат към някой обвързан. "Тоест можете на попаднете на лице, което има нужда от интимност, но да се страхува от нея по някаква причина." И тук ми хрумна идеята просто да поговоря с две приятелки по въпроса. Ето какво ми казаха те...

Поли, 28, Пловдив

"Аз съм бивш мениджър маркетингови комуникации, който в последствие се превърна в артист изпълнител. Срещнах "г-н Женен" преди около година, когато приятелят ми ме помоли да посвиря в групата им, а той беше басист там.

Бях запленена от него и от факта, че е супер забавен, готин, стилен, щедър, мил, грижовен и артистичен. Очевидно между нас имаше химия, но все пак се чувствах неудобно от факта, че излизам с обвързан мъж. Въпреки, че той ме уверяваше, че съпругата му е "ок" с това и че между тях има отворена връзка все още изпитвах неудобство. На няколко пъти предложих да й кажем, но на него просто не му достигаше смелост. В крайна сметка се отказах и му повярвах, че всичко е ок.

т
Снимка: Thinkstock

Прекарвахме време заедно предимно в паркове и хотели, извън града, или в студиото за репетиции. Всичко продължи няколко месеца...Наистина бе приятно, а липсата на напрежение от " връзка, съпроводена с пълно отдаване" ни караше и да сме по-освободени сексуално. В същото време тайната, която пазехме двамата ме караше да се чувствам ужасно засрамена от себе си и от нас. Вярвах му, когато ми казваше, че връзката с жена му е била "моногамна" и така не се чувствах виновна за решението, което бе взел.

Когато в крайна сметка, обаче той и съобщи се оказа, че тя не е ок с всичко това. Връзката ни приключи ужасно. Забрани ми да му пиша, или да се виждам с него и година и половина по-късно все още не съм го виждала. Все още нося вината за това, въпреки, че имам сериозна връзка със свободен мъж и съм супер щастлива от това.

т
Снимка: Thinkstock

Тоест ситуациите имат много повече нюанси, отколкото изглежда на пръв поглед. Разбира се, някои хора в света не се славят с най-добрите си намерения, но аз вярвам, че те са малко и рядко. Мисля, че тези жени, включително и аз, наистина вярват, че те могат да извършат всичко това, без някой наистина да пострада, тях наистина ги е грижа, не само за прелюбодействащия съпруг, но и за цялото му семейство. Така казано, много рядко са налице лоши, или порочни намерения."

Светла, 28, София

"Срещнах този човек на служебно пътуване преди около 3 години. Връзката ни започна с това, че той беше мой ментор и ми помагаше в работата. Много малко хора знаят, че той в действителност бе женен. В подкрепа на това бе фактът, че не носеше брачната си халка.

т
Снимка: Thinkstock

Като типаж бе типичният алфа-мъжкар. Умен и сигурен в себе си. В допълнение към това бе и фактът, че бе с 10  години по-възрастен от мен...на работното място хвалеше успехите ми, окуражаваше ме и всичко това ме караше да се чувствам много по-уверена и на място. Беше традиционалист и затова с него се чувствах сигурна. Нашата връзка премина през наставничество, приятелство и накрая бяхме любовници.

Едва след първата ни целувка, той ми призна, че е семеен. Не можех да повярвам на ушите си. Казах си " Как за бога прекарваме цялото това време заедно, след като имаш жена." Тогава той започна да ми обяснява как тя постоянно го обиждала и аз естествено започнах да му съчувствам. Имаше, разбира се моменти, в които се чувствах зле и на ръба. Той дори ме заведе в къщата, в която живееше със жена си (тя се беше изнесла) и ми показа следи от скандалите им - дупки в стените, счупени свещници и прочие. След всичко това, аз просто исках да се погрижа за него.

т
Снимка: Thinkstock

Не можехме, обаче да правим нормалните неща, които всяка двоика прави. Срещнах се с някои от приятелите му, въпреки, че той никога не се запозна с моите.

Всичко свърши, когато просто разбрах, че всички неща, в които е обвинявал съпругата си е правил той. Дори спрямо мен той бе ужасен в края. Веднъж за малко да ме удари с опакото на ръката си, но за щастие го спрях и той започна да плаче. Пиеше твърде много и всичко, което можеше да прави след това, бе да се сбие. Отне ми доста време да разбера, че този човек е просто луд.

В крайна сметка аз скъсах с него...но тъй като егото му беше наранено, той държеше да има последната дума.

т
Снимка: Thinkstock

След като се разделихме, той опита да оправи нещата с жена си, но не се получи, поради факта, че никоя жена, "която е с всичкия си" не би се подложила на тормоза, причинен и от човек с такова голямо его. Аз също не можех да го понасям, а казано по-точно, той ми напомняше постоянно за грешките, които бях направила поради липса на самочувствие."

Казано накратко, не се задоволявайте с нещо, което подчертано е по-малко, от това, което наистина заслужавате...страхът от обвързване, се преодолява, а чувството за вина не. Помислете кое всъщност е ценното, за кое хабим силите и емоциите си и в какво всъщност инвестираме - в сигурна връзка, с човек, които иска да остане с нас, или в мимолетно, повърхностно преживяване. За мен лично, първото е за предпочитане....

т
Снимка: Thinkstock

Автор: Силви Стаменова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfocompany.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

т
Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти