Брак без секс или дали двойките трябва да са потни и запъхтяни, за да бъдат щастливи?

Брак без секс или дали двойките трябва да са потни и запъхтяни, за да бъдат щастливи?
Снимка: Weheartit

* Из edna@netinfocompany.bg

След 11 години заедно, Петя и Иван в много отношения събират завистта на приятелите си. Самите те, често казват "Ние все още можем да прекараме 24 часа заедно и никога да не се отегчим един от друг", това твърди Петя, 34 годишна учителка от София. И добавя, "Ние сме си 100% опора един на друг".

Извън приятелското си обкръжение обаче, те споделят неща, за които никой от приятелите им не подозира. Някъде през втората си година заедно, Петя осъзнава, че двамата не са правили секс от месец. Дори и след първоначалния й шок, минават три месеца, в които нищо не се случва. След седмата година заедно, сексът започва да бъде мираж вече цяла година.

Ако искате да имате бърз достъп до всички интересни и вдъхновяващи статии всеки ден, свалете мобилното приложение на Edna от ТУК!

Наталия, 30 годишна блогърка също има какво да каже по въпроса. "Един месец преди сватбата ни миналата година осъзнах, че двамата не сме правили секс от месеци"., Истина е че след четири години съвместно съжителство, сексът се е превърнал в маловажно събитие. Само, че това изглежда като "евтината, странна част" от всичко.

Докато през цялото време Наталия твърди, че сватбата е преди всичко "празник на любовта им". "Поради множество причини сексът заема все по-малка част в живота ни, а Пламен ще е чудесен партнъор. Държи се прекрасно с деца и внася огромна доза щастие в живота ми. Според вас не е ли достатъчно това".

Липсата на интерес към секса е една от най-честите причини една двойка да не го прави редовно. „Разбира се, не всяка семейна двойка прави секс редовно и не е ли това нормално след като сме заедно от цяла вечност?“ ме попита приятел веднъж. Отговорът ми беше, че има много, което може да се направи в тази посока. „Много двойки, също така се развеждат и независимо дали ти харесва, или не, то между двете определено съществува връзка“. Ако двойката има приятни, задоволителни сексуални преживявания то това й дава 20% от добрата връзка.

В случай, че се случи или случва обратното, двойката спира да прави секс, или той вече не е приятен за двамата партньори, то това съсипва всичко и в крайна сметка и двете страни решават да сложат картите на масата. Нещо повече, напълно наясно съм с факта, че съществуват двойки и отношения, в които либидото и на двамата е на ниво нула, но нека си го признаем, колко ваши познати наистина попадат в тази категория?

Снимка: Weheartit

Истината е, че да намерите, или да „забиете“, „ забършете“ някого с точно същото като вашето либидо да изключително редки. Дори партньори, които се гордеят със съвпадащите си и взаимно съвместими сексуални нужди имат различия в подобни ситуации: единият прекалено идеализира случващото се, докато другият действа директно. Последното, поне според мен, означава, че двама души, които спират да правят секс рискуват връзката си. И ето причините за това:

- На първо място, ние хората получаваме от секса много повече, отколкото можем да си представим. Да оставим настрани факта, че той ни дава физическо задоволство, освен това той ни осигурява вълнение, емоции и стимул за действие.

Снимка: Weheartit

- Второ, сексът ни кара да се чувстваме желани и атрактивни, нужни и обичани. Чувстваме се емоционално свързани с човека, с когото правим секс: докосванията и оргазмът стимулират производството на ендорфини ( химикалите, които ни карат да се чувстваме щастливи) и увеличават усещането ни за благополучие.

- Задоволителният секс повишава имунната ни система и насърчава производството на окситоцин, вещество, създаващо усещане за комфорт. Именно защото кара сърцето ни да бие силно, сексът е добър за сърцето, не само във физическия, но и в емоционалния смисъл.

- Хората по природа търсят удоволствие, а сексът насърчава тялото ни да освободи субстанция, която ни кара да се чувстваме безгрижни, наречена фенилетиламин. Наред с това намалява нивата на стрес и фрустрация и прави косите и очите ни искрящи.

И вие искате да се откажете от всичко това? Сериозно ли?

Снимка: Weheartit

Дори и вие да не искате да преразгледате мнението си, след като прочетете тази статия, то партньорът Ви със сигурност ще го направи. Ето и още нещо: лесно е да се забрави колко приятен е секса и усещанията свързани с него, ако не правите никакъв. Но съвсем случайно може да Ви бъде напомнено колко добър може да бъде.

Представете си, че сте на бизнес пътуване, работили сте до късно и се храните в ресторанта на хотела, където приятелски настроен, привлекателен сервитьор се навежда напред, за да почисти остатъците от храната ви, а вие усещате полъха на афтършейфа му ….изведнъж изникнаха спомени на горещ, вълнуващ, потен секс и всичко се случи невероятно бързо, нали?

Снимка: Weheartit

Дори двойките, които правят вълнуващ секс чувстват притегателна сила и си задават въпроса „ Защо не?“ Как вие или вашият партньор бихте се справили с подобна ситуация, след като не сте правили секс от месеци, или дори години и знаете, че ако не се възползвате, то ще се приберете при скуката и старото ежедневие у дома? Да бихте могли да се приберете у дома и да започнете разговор с думите „ Скъпи, спомняш ли си колко вълнуващ е секса. Нека го направим на вратата, както преди“

Но погледнете реалността, това ще бъде последвано от прозявка и неодобрително мърморене. Или изсумтяване от рода на „Мисля, че го обсъдихме, ние отдавна не сме такива.“

Снимка: Weheartit

Без значение колко ви обича партньорът Ви, без значение, колко ви вярва, без значение, колко според вас е имунизиран срещу изкушението – той не е. И вие не сте.

Спрете да правите секс един с друг и рискувате и двамата да искате да правите секс с някой друг.

Просто е нали?

Така че, ако вашето извинение е „ семейните не го правят“,„ заедно сме от цяла вечност“, или „това е огромно усилие“, то вие наистина само „гледате телевизия заедно“.

И да двойките трябва да са потни и запъхтяни, за да бъдат щастливи!!

Автор: Силви Стаменова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти