Ако видите реещо се бяло перце...

Ако видите реещо се бяло перце...
Снимка: Thinkstock

Перце... пухкаво бяло перце...

Искам това да е името на душата ми. Да, искам тя да е свободна и да лети, да каца там, където не е стъпвал човешки крак, там, където времето е спряло... и ме чака да се насладя на живота...

Така, както всеки от нас може - уникално! Искам да ми се случи нещо толкова силно и красиво, да спре дъха ми така, че щом поема отново въздух, да е глътката живот, имаща вкус.

Точно така, искам да вкуся живота! Искам сетивата ми да усетят всяка вибрация на вселената и всеки звук. Усещането е невероятно и ако това не ви се е случвало, значи никога не сте живели! 

Човешката душа е най-великата творба на природата. Просто защото тя чувства, преживява, усеща, мисли, мрази, обича... тя лети.... тя живее! 

Тя се бори, никога не се отказва от това, което е способна да преживее, никога не пропуска стон, вълнение, трепет, полъх... никога... Тя просто не умира, тя не съществува, тя – изживява!

Искам точно това - да бъда едно цяло със себе си, с душата си... Само така ще преживея всичко, на което съм способна. Знам, че е много! Защото всеки от нас поставя своите си граници, а после цял живот се бори, за да ги прескочи...

Защо? Аз просто няма да поставям своите, макар че те са тук до мен, просто ще ги подаря на някой, който си няма достатъчно!

Не, не ме е страх да ги загубя, не ме е страх да дам воля на душата си, не ме е страх да я оставя непокорна!

Не, не съм смела, за да правя това, просто съм истинска! Това е!

Толкова е просто! Да бъдеш свободен да преживееш всичко, на което е способна твоята душа – единствена и уникална! И твоя! Поемете дълбоко въздух и затворете очи... така ще я усетите, колко силна и независима може да бъде тя – душата!

Перце...

Ако видите реещо се бяло перце, не го докосвайте, оставете го! Това е просто душата на някой не толкова смел като мен, който е направил най-великото за себе си - поискал е да живее!

Не го спирайте! Просто направете същото!

Автор: Елена Симеонова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти