Най-странните училищни правила, които важат по света

Ако някога сте имали повод да мислите, че училищните правила у нас са странни, то новата класация на канала "Top of The Tops" на Vbox7 ще промени мнението ви.

Ето някои от най-странните порядки из учебните заведения по света -  полезни, ненужни или дори неправилни, оставяме на вас да прецените след като изгледате горното видео.

Лилави пингвини

В училище в Небраска е забранено на учителите да се обръщат към учениците, назовавайки пола им. Вместо да казват „момчета и момичета“, те трябва да използват названието „лилави пингвини“, защото така не се изключват трансджендърите.

Без кетчуп във Франция

На учениците във Франция им е забранено да слагат кетчуп в храната си. Единствено ако си поръчат пържени картофи и то един път на седмица, те могат да използват кетчуп. По този начин французите вярват, че пазят културата си.

Без най-добри приятели във Великобритания и САЩ

Учениците често си сменят най-добрите приятели и при развалянето на приятелството често има поне един, който се сърди. За да избегнат нараняването на чувствата им, в някои училища във Великобритания и САЩ е забранено да наричаш някого „най-добър приятел“.

училище
Снимка: Thinkstock

Фиксирано време за ходене до тоалетна

В начално училище в Ню Йорк учител е измислил схема за ходене до тоалетна. Учениците имат правото да я посещават по време на час само три пъти на седмица. За целта те имат ваучери и 3 минути за всяко ходене. Ако успеят да си запазят ваучерите, те получават награди. Целта е учениците да стоят на чина си и да не се разсейват.

Без червени химикалки във Великобритания

Червеният цвят се асоциира с война, забрана, опасност, но и страст, желание и любов. Затова на учителите във Великобритания им е забранено да поправят и оценяват контролните на учениците с химикал в червен цвят. По този начин те вярват, че ще намалят стреса на учащите при вида на оценката.

училище
Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти