Не се женете и не купувайте жилище: защо високосните години като 2024 имат лоша слава?

2024
Снимка: iStock

Ако сте от онези хора, които си правят планове за годината не само предвид разположението на планетите и нумерологията, но се интересувате и от древните вярвания и суеверия, добре е да имате предвид, че 2024 г. ще бъде високосна.

От астрологична гледна точка това няма значение, но високосните години са свързани с някои стари суеверия, според които тези години не са подходящи за някои начинания. Много древни народи, сред които римляните и славяните, вярвали в лошия късмет на високосната година.

2024
Снимка: iStock

В някои държави и до днес се смята, че високосните години и по-специално 29 февруари носят лош късмет.

Суеверие в Гърция гласи, че браковете, сключени през високосна година, много вероятно ще завършат с развод, а в Шотландия вярват, че родените на високосния ден ще имат нелека съдба. В Италия произходът на лошата слава на високосната година е по-ясен. В римско време февруари се е свързвал с мъртвите и удължаването му само удължавало и без това болезнения месец.

5 факта за годината на Зеления дървен дракон

Някои беди и мащабни катастрофи в историята на човечеството са се случили именно по време на високосни години, сред които са чумната епидемия от 1400 г., клането в нощта на Св. Вертоломей във Франция (1572 г.), потъването на кораба „Титаник“ (1912 г.), пандемията от короновирус през 2020 г.

жена не
Снимка: iStock

Дори и все още да сте скептични към лошата слава на високосните години, докато си правите планове и поставяте цели за 2024 г., може да вземете предвид какво е добре да не правите тази година. Или поне да бъдете особено внимателни и да имате предвид, че късметът може да не е на ваша страна, а резултатите може да не ви задоволят.

Основното вярване е, че по време на високосна година е по-добре да не предприемате каквито и да било сериозни житейски промени. Става въпрос за сключване на брак, смяна на работата или професията, закупуване на жилище или започване на бизнес.

► Ето какво трябва да направи всяка зодия през 2024 г., за да бъде наистина щастлива

И въпреки че суеверията определят 2024 като неблагоприятна и трудна година, астролозите и нумеролозите имат чудесни прогнози. От една страна числото на годината е 8, свързано с планетата Сатурн.

2024 нумерология
Снимка: iStock

Това значи, че новите начинания ще бъдат насърчавани, но трябва да планирате много добре действията си, да проявите търпение и постоянство и да не губите фокус до постигането на целта. В крайна сметка Сатурн може да е суров и строг учител, но е и справедлив и награждава според усилията и заслугите.

От друга страна според китайската астрология годината ще мине под знака на Дървения Дракон, който ще ни вдъхва кураж и сили и ще подкрепя смелите начинания.

Затова не се страхувайте да вървите към целите, които сте си поставили. Просто не забравяйте, че не всичко трябва да се случи веднага и на всяка цена, както и че хубавите, важни неща изискват търпение и усилия. А ако искате да разберете какво ви очаква през 2024 г. според зодията, разберете от нашия специален годишен хороскоп тук:

Годишният ХОРОСКОП за 2024-та на Edna.bg

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти