Сезонът на зодия Везни: за какво да внимаваме и на кои въпроси да си отговорим

илюстрация
Снимка: iStock

Зарина Главева

Ето го и така дългоочаквания отдих от сериозната девешка работа: сезонът на Везни е тук, за да смени фокуса и да ни изведе на друга пътека. Днес, именно с настъпването на есенното равноденствие, слънцето се измества в знака на Везни.

Целият труд, който положихме в сезона на Дева, тепърва ще ни се отблагодарява. И въпреки че Меркурий все още е в обратен ход, небесата ще са по-ясни от преди.

Веднага можете да се сетите и за ключовите думи на този сезон: хармония, баланс, общуване, красота и отношения. Това е и есенцията на зодия Везни. И като кардинален въздушен знак Везни ни дава здрава основа, на която да стъпим, но същевременно отваря сърцата ни към творчеството и общуването в живота ни, които вероятно сме пренебрегнали до определена степен в предишния сезон.

Не се страхувайте да излезете от черупката си и да създадете красота в себе си и около себе си. За някои хора това ще означава да пренаредят стаята си или да сложат нова декорация, за други ще бъде нов стил на обличане, а трети ще обърнат внимание на вътрешната си красота с курс по говорене пред публика или дипломация. Но имайте предвид, че това са само примери и възможностите са почти безкрайни. Особено ако го правите с други хора, в екип, резултатите ще бъдат смайващи.

Добре е да обърнете внимание на отношенията в живота си, било то приятелски, семейни, бизнес или романтични. Ако го направите сега, ще забележите, че ще е по-лесно от обикновено да закърпите някои грешки, които сте допуснали, да се свържете с хора, с които не сте говорили от доста време или просто да възвърнете баланса с финес.

илюстрация
Снимка: iStock

За да бъде това успешно, е много е важно именно сега да подбираме думите си внимателно, както и на кого ги казваме и с кого прекарваме времето си. Везни е нещо като Афродита на зодиака (все пак се управлява от Венера) и единственият знак, който символизира предмет. Така че ще имате на разположение нейният капацитет да преценява добре всяка ситуация „отвисоко“, да мисли преди да говори и да общува на високо ниво.

Всички ще се чувстваме по-леки и непринудени, когато се социализираме, така че не пропускайте този шанс да направите нещо забавно с приятелите си и да посетите културно мероприятие, галерия, театър. Везни обича красивите неща. Само внимавайте да не прекалите, защото енергията на Везни има тенденцията да забрави за собствените си нужди и да се потопи напълно в хората, които я заобикалят.

Като говорим за нужди, няма как да не споменем и фокуса върху любовта и мира, който този сезон вещае. Подходящ момент е да се обърнем към интимните си отношения и да се запитаме как се чувстваме в тях. Въпросите, които можете да си зададете, са:

♎ Какъв човек ставам около партньора си?

♎ Каква е динамиката ни общуване? До каква степен се балансираме в нея?

♎ Как партньорът ми показва, че проявява разбиране към мен? Как аз, от своя страна, му/ѝ показвам разбиране?

♎ Разбираме ли нуждите си взаимно и какво правим, за да ги удовлетворим?

илюстрация
Снимка: iStock

Тук отново ви призоваваме да запомните, че Меркурий е все още ретрограден, но и да се възползвате от датата 23-и септември. Тогава планетата отново навлиза в Дева, което ще успокои водите и ще работи в екип със слънцето във Везни. Положението не е перфектно, но това ще бъде най-добрият ден за общуване от целия ретрограден период. Ако ви предстои труден разговор, най-полезно ще бъде да го проведете тогава.

Като цяло, предстои един приятен, фееричен и балансиран период, благодарение на дипломатичния знак Везни. Насладете се на хармонията и разбирателството, излизайте повече и не се страхувайте да обичате и да бъдете обичани.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти