Истинската любов ни лекува: Венера навлиза в Дева с грижа и отдаденост

Венера Дева
Снимка: Pexels, iStock, колаж

Зарина Главева

Венера е в Дева от 5 до 29 септември 2022 г.

Венера, планетата на любовта, партньорствата и привличането, се премества в чувствения земен знак Дева. Но освен феерична, Дева е практична и заземена, което дава особено качество на Венера, когато си взаимодействат.

Това е време, в което изразяваме любовта си чрез практични средства и жестове - изпълнение на задачи, битови задължения, детайлна работа или просто да бъдем до хората, които обичаме и да ги подкрепяме. С Венера в Дева любовта трябва да има смисъл и цел.

През този период е добре да внимаваме и с чувството за вина, когато полагаме усилия и грижи върху себе си. Това е така, защото Дева преди всичко е всеотдайна и обича да служи на другите. За да запълним тази нужда, можем да се стараем да бъдем от помощ на другите и по този начин да изразим любовта си.

Сенчестата страна на тази позиция е да бъдем прекалено критични към партньорите или връзките си, придирчиви, нервни или притеснени. И въпреки, че може би ви се струва като негативен аспект, всъщност тези "спънки" могат да се окажат катализатор за открити разговори, които ще задълбочат взаимното разбиране и уважението. Особено за дългогодишни партньори и/или приятели.

За тези от вас, които са необвързани, имайте предвид, че това не е най-добрият период за търсене или започване на нова връзка, но ако все пак се случи, нейните основи ще бъдат изградени на желанието за растеж и подобряване, както личностен, така и партньорски. Не е случайно, че връзките, които започват в периода септември-октомври, макар и да започват с малки пречки, в дългосрочен план са полезни и за двамата партньори.

Единственото правило, което важи за всички (и е добре да спазвате), е да се опитате да не бъдете прекалено критични към себе си и другите, да не изпадате в мисловни спирали и да не се опитвате да поправите всичко, на всяка цена и по всички възможни начини.

От финансова гледна точка, Венера в Дева ни дава перфектна възможност да подредим финансите си и дори да намерим повече от един поток на доходи. Тези от нас, които имат дългове също са в добра позиция, защото могат да ги изплатят без да си навредят или да се лишават от прекалено много.

Таро за септември: красива разруха и нови перспективи

На работното място ще се оценяват все повече качества като внимание към детайлите, точност, прецизност и бързо боравене с информация. Не се притеснявайте, ако смятате, че те не ви идват отвътре. Именно сега можете да се захванете с дадено умение и да ви провърви от първите няколко опита. Натрупването на умения и знания е в пъти по-лесно от повечето идващи месеци. Стига да не изпадате в пословичния девешки перфекционизъм.

►Цели 8 магични дни ще озарят съдбата ни през септември, за да сбъднем мечтите си

Друг фокус в живота на много от нас ще бъде здравето. За някои ще изглежда като хранителни и фитнес режими, за други прегледи и изследвания, за трети терапия и холистични практики, които са особено ефективни под крилото на Дева. Тя все пак е лечителката на зодиака и дава всичко възможно, за да ни помогне да се погрижим за себе си и за хората около нас.

И да, в следващите няколко седмици ще бъдем пестеливи откъм рискове, романтика и удоволствия, но ще можем да ги анализираме и опознаем по-добре, благодарение на изостреното ни обоняние към ситните фактори, които движат живота ни. Дева ни казва "За всичко си има ред" и ни дава нужното търпение и отдаденост, за да преминем на следващото ниво. Истинската любов ни лекува и ни прави по-добри.

Бъдете методични, погрижете се за здравето си, подкрепяйте хората около вас, учете се и Венера в Дева ще бъде златен период за вас.

Хороскопът за СЕПТЕМВРИ 2022

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти