Любов и справедливост: Меркурий е във Везни и какво да очакват зодиите

ретрограден меркурий
Снимка: iStock

Меркурий се премести във Везни на 26 август и първоначално ще остане в този знак до 23 септември. Ретроградността също няма да ни се размине и започва от 9 септември.

Обикновено Меркурий, който е най-бързата планета в нашата Слънчева система, не прекарва повече от 20 дни в един знак, но това условие се нарушава, когато той се завърти в ретрограден курс. Заради ретроградния си курс, който ще започне на 9 септември и ще завърши на 2 октомври, той ще остане по-дълго във Везни.

Меркурий е планетата на общуването в астрологията и в ефирната, социална и приятна среда на Везни той се чувства великолепно.

Това е позиция, която му подхожда особено добре, тъй като той благоприятства диалога, изгражда връзки и елегантно преодолява различията и контрастите. Везните знаят, че всичко има две страни, затова работят изключително добре като посредник. Везните са знакът на хармонията и вежливостта, така че с Меркурий в тази позиция дискусиите стават малко по-светски и аргументите се изграждат по по-"цивилизован" начин.

С Меркурий във Везни може да ни е трудно да вземаме решения или да губим време в опити да намерим идеалния вариант. Това, разбира се, не е непременно нещо лошо, но тъй като Меркурий във Везни обича мирa и избягва споровете, може да сме склонни да изберем "лесното" или "безкръвното" решение, което със сигурност няма да ни послужи в дългосрочен план.

Транзитът на Меркурий във Везни е свързан и с желанието за повече справедливост и баланс около нас. Ще бъдем по-склонни да се борим с всичко, което ни се струва несправедливо, дори и да не ни засяга лично. Разбира се, всичко това се ограничава до чисто идеологическо и не толкова практическо ниво.

Но престоят на Меркурий във Везни няма да е еднакъв за всички.

Вижте как планетата ще повлияе на вашия зодиакален знак:

Меркурий във Везни: какво да очаквате според зодията

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти