Период на бурни промени: какво да очаква всяка зодия от вълнуващия сезон на Стрелеца

стрелец
Снимка: iStock

Сезонът на Стрелеца е вече тук и обещава много приключения! Това е период, който насърчава нови възможности за растеж, развитие и изследване. Превключването от сезона на Скорпион към сезон на Стрелец ще бъде осезаемо. Това може да предизвика изблик на ентусиазъм преди началото на зимата.

След като сезонът на Стрелец започне, слънчевото светило ще бъде в Юпитер, управляващата планета на Стрелец. За щастие енергията на Юпитер може да засили добродушното отношение и приятелските връзки. Може да има известно първоначално напрежение по отношение на отговорностите и йерархиите, когато Слънцето в Стрелец е в квадрат със Сатурн в Риби на 23 ноември. Тогава може да забележите, че някои от вашите връзки не протичат толкова лесно. Най-добрият начин да се справите с този транзит е да изберете добре кои битки да водите.

Малко след това един шестмесечен цикъл ще приключи по време на пълнолунието в Близнаци на 27 ноември. Комуникативната Луна ще доведе до значителна промяна в общуването ви с другите. Някои може да се почувстват по-сигурни в своето образователно пътуване, докато други може да забележат огромно подобрение в работата си, ако е базирана на комуникация. 

Предопределените взаимоотношения и ангажименти ще влязат във фокус, когато Венера във Везни се противопостави на Северния възел в Овен и съвпадне с Южния възел във Везни на 29 ноември. Тъй като Венера се намира между възлите на съдбата, ще ви бъде от полза да обърнете внимание на всякакви модели или навици които вече не ви служат. Съзависимостта, липсата на реципрочност и прекомерното правене на компромиси ще трябва да бъдат разгледани, за да си осигурите по-здравословни и по-щастливи връзки.

Меркурий ще навлезе в Козирог и в предретрограден период на сянка от 1 декември. Тъй като планетата ще бъде в знак, управляван от Сатурн, може да се получат по-структурирани и професионални дискусии. Очаквайте да се захванете сериозно с работа по време на този транзит. Тъй като Меркурий също ще бъде във фаза преди сянка, може да искате да внимавате какво говорите и каква енергия излъчвате към света, за да избегнете бъдещи проблеми по време на ретроградния Меркурий, който ще започне по-късно през декември.

Венера, планетата на любовта, парите и красотата, ще навлезе в Скорпион на 4 декември. Въпреки че традиционната астрология обявява Венера в Скорпион за бедна на ресурси, този транзит все още може да създаде добри възможности. Находчивостта ще бъде ключова черта на Венера в Скорпион за осигуряване на финансови и романтично изгодни възможности. Въпреки това, може да се наложи да внимавате да не станете обсебващи, тъй като Венера в Скорпион може да доведе до това.

За щастие Венера в Скорпион ще формира тригон със Сатурн в Риби на 5 декември, така че този хармоничен аспект може да помогне за възпиране на всякакви потенциални клопки при финансови договорености и романтични възможности.

Друга ретроградност приключва на 6 декември, когато планетата Нептун ще се насочи към Риби. Зависи от вас да внимавате за всяка заблуда, която може да дойде с директния Нептун!

Ще се наложи да управлявате очакванията си, когато Венера в Скорпион се противопостави на ретроградния Юпитер в Телец на 9 декември. Тази опозиция ще ни насърчи да ограничим вълнението си и да не се впускаме безрасъдно в нови начинания. Това не означава, че не можете да планирате нови проекти и да мечтаете смело, но трябва да се убедите, че сте реалисти, докато вървите напред.

стрелец
Снимка: iStock

Нов шестмесечен цикъл ще започне на 12 декември с новолунието в Стрелец. Тъй като това е последното новолуние за годината, това може да е идеалното време да зададете намеренията си за това, което искате да внесете в 2024 г. и това, което искате да оставите в 2023 г. Тъй като Стрелецът се свързва с пътуване, образование и духовност, ще се появят нови преживявания, свързани с такива теми през следващите шест месеца.

Последната ретроградност за 2023 г. ще започне на 13 декември, когато Меркурий ще стане ретрограден в Козирог. Неразбирателство и проблеми с пътуването несъмнено ще се случат по време на ретроградния Меркурий. Тъй като Козирогът се свързва със структурата, авторитетът и работата, може да изникнат някои допълнителни проблеми в тези сфери. Възможно е да има повече сблъсъци на его и борби за власт на работното ви място. Знайте кога да се отклоните от безсмислена дискусия.

Слънцето в Стрелец ще направи тригон със Северния възел в Овен и секстил с Южния възел във Везни на 15 декември. Енергията, ориентирана към действие, предполага, че бихте могли да се почувствате изключително уверени, ако преследвате нова възможност. 

Може да се наложи да изясните как искате да стигнете от точка А до точка Б, когато Слънцето в Стрелец образува дезориентиращ квадрат с Нептун в Риби на 16 декември. Квадратът предполага, че нещо е било замъглено, така че може да се наложи да изгладите неяснотите, за да не се почувствате изгубени.

Ето какво да очаква всеки зодиакален знак от изпълнения с приключения сезон на Стрелеца:

Как сезонът на Стрелеца ще се отрази на всяка зодия

Виж какво те очаква през 2024:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти