Астрологът Йоана Йорданова със специална прогноза за 2024 и "Астропланер" за любителите на астрологията

йоана йорданова астропланер
Снимка: Benitorial

Познавате добре Йоана Йорданова - тя е нашият астролог и автор на месечните и годишните хороскопи в Edna.bg. Тя е зодия Близнаци с изгряващ знак Водолей – комбинация от енергии, които я подтикват постоянно да си задава въпроси, да търси отговори и да се стреми да превежда космическите символи на разбираем език. Специализирала е в областта на астропсихологията – съвременно направление в астрологията, разглеждащо личния хороскоп като карта на потенциала на личността и нейните възможности за развитие. Тя разглежда хороскопа като синтез на задачите, които душата си е поставила за конкретното прераждане.

Днес с Йоана си говорим за наближаващата 2024-та година, каква ще бъде тя, ще има ли зодии, за които ще бъде по-успешна, за какво да внимаваме, какви съвети би ни дала и за още нещо много важно и вълнуващо за нея, за нас, а и за всички наши читатели - нейният "Астропланер за 2024"! Той е идеалният помощник за съвременните хора, които са интересуват от астрология, следят движенията на планетите и напътстват работата върху себе си в синхрон с тях.

йоана йорданова астропланер
Снимка: Benitorial

***

„Никога не се отказвай от това, което наистина искаш да направиш. Човекът с големи мечти притежава много по-могъща сила от този, който е наясно с всички факти“ – думи на Алберт Айнщайн и астрологично мото на 2024 г.

Съвсем накратко - какво можем да очакваме всички от 2024-та година? Ще бъде ли по-добра, по-мирна и по-спокойна?

Краткият ми отговор не звучи особено астрологично, но той е следният: годината ще бъде такава, каквато всеки си от нас я сътвори за себе си. Астрологията всъщност показва не какво ще се случи, а какви движещи сили ни направляват, как си взаимодействат една с друга, чрез какво поведение се проявяват и до какви резултати води то. С други думи, те отключват онова, което вече носим в себе си. Например през 2024 г. ще усетим силен подтик да тръгнем в нова посока и да се заявяваме по-ясно във взаимоотношенията си с околните, особено в партньорствата. Това е енергията на Овена, която, ако е разгърната по един творчески начин, може да ни даде смелост и заряд да се впуснем в ново приключение, да излезем от токсична връзка или да променим модели на взаимоотношения, които не работят вече в наша полза. Ако обаче останем твърде пасивни или обратното – смятаме другия за враг и имаме нужда постоянно да водим битки, тогава това и ще получим – напрежение, конфликти, някой над някого ще доминира. И за най-голямо съжаление май вторият сценарий ще надделее. Всъщност затова създадох и Астропланер 2024 – за да обясня как да се синхронизираме с планетите и зодиака и как да им дадем по-добър израз, а не да се борим с тях.

Има ли зодии, за които 2024-та ще бъде по-благодатна? И кои са те?

Обикновено големите очаквания са към Юпитер, защото се смята, че знаците, през които преминава, ще имат повече късмет, ентусиазъм и добри възможности за професионален растеж и материално благополучие. В момента Юпитер е в знака Телец, в първите месеци на новата година ще преминава все така през този знак, а на 26.05. ще навлезе в Близнаци и ще си пътешества около една година там. Така че със сигурност ще удари едно рамо на хората, родени под тези знаци. За да може човек да се възползва от благоприятните възможности обаче, той трябва да е в синхрон с енергията на планетата. Това означава да се стреми към растеж, разширяване (включително на съзнанието) и да е отворен да стъпи в непознатото. Ако стоим на едно място, Юпитер може просто да ни отмине.

нова година 2024
Снимка: Istock

Има ли някакви важни и редки астрологични събития, които ни очакват през новата година?

До известна степен продължаваме процесите, започнали през 2023 г., като сега ще видим тяхното разгръщане и съответно резултатите. Новото е, че Плутон, който само леко докосна знака Водолей през тази година, през 2024 г. ще навлезе окончателно в този знак и ще остане там 20 години. Очаква се това влияние да преобърне напълно всичко, което Водолеят като знак управлява, като групите, общностите и въобще начина, по който взаимодействаме и се свързваме едни с други; ще има революционни открития в науката, а технологиите ще достигнат до неподозирани висоти. Много истини ще се разкрият – за произхода на човечеството, за извънземния разум, за това какво представлява съзнанието и по какъв начин сме свързани помежду си. Всъщност, част от тази информация вече е налична, но през следващите години тя ще достигне до умовете на повече хора и те се събудят. Сякаш изведнъж светва една лампа и започваш да виждаш всичко около теб по нов начин.

Събуждането ще отключи разгръщането на радикални промени в обществените системи, защото там има належаща нужда от нови идеи, реформи и колективен дух. За да се случи това, на преден план ще излязат хора, които са носители на новото – реформатори, будители, нестандартни личности с много висок интелект и в същото време голяма креативност. Това е мащабна революция на всички нива, която напълно ще промени живота на индивидите и колективите. Тя обаче не е лесен процес, защото Водолеят в най-висшата му проявя е много висока топка. Той изисква наистина високо ниво на осъзнатост, отговорност, независимост и способност да си сътрудничиш с други хора в името на обща цел. За да достигнем до там колективно, има още много работа, която да се свърши. Но лека полека зрънцата ще започнат да покълват там, където почвата вече е подходяща за по-голяма промяна.

нова година 2024
Снимка: Istock

За какво да внимаваме през 2024-та? Има ли сфери, в които няма да ни върви толкова?

Както вече казах, при много хора сферата на връзките и партньорствата ще претърпи обновление, като това в най-голяма степен се отнася за кардиналните знаци – Овен и Везни, Рак и Козирог. Връзки, които са изчерпани, ще останат в миналото, но и ще се сформират нови. Преди да решаваме, че партньорът, не е за нас обаче, хубаво е да си зададем въпроса дали конфликтите и проблемите в отношенията не ни подтикват да променим себе си, за да може да се балансира и връзката. В много случаи ще става дума за необходимост от промяна на модела ни на взаимоотношения – нещо, което е наследено от родители и предци, а не непременно за край на отношенията.

Сатурн – планетата, която често създава предизвикателства, е в Риби през 2024 г., което изисква от всички нас да се обърнем към себе си, към вътрешния си свят и към нуждите на нашата душа. Подтиква ни още съм състрадание и милост – и към себе си, и към другите. Много хора се опитват да запълнят липсата на смисъл с материални придобивки и развлечения, но Сатурн ще ни покаже много ясно – чрез нашите чувства и преживявания, а в някои случаи и чрез физически симптоми, че имаме душа и тя копнее за нещо. Как можем да осъществим тези копнежи? Най-вече чрез любовта, творчество, духовни практики, подкрепа на по-слабите, страдащите и нуждаещите се.

Ако трябва да дадеш един общ съвет за всички зодии за 2024-та, какъв би бил той?

Бих дала препоръка да се обърнем повече към себе си и да видим какво се крие във вътрешния ни свят. Ако таим болка, да направим нещо, за да се изцелим. Ако таим копнеж да творим, да му дадем израз и форма.

мистично магия планети звезди луна астро
Снимка: Istock

Разкажи ни повече и за Астропланера за 2024-та година. Какво представлява той? 

„Астропланер 2024“ е посредник между личния ни свят и магическия свят на астрологията; между човешката реалност тук, долу, и вселенската мъдрост там, горе. Благодарение на упражненията за себепознание и вътрешна работа всеки ще може да пътешества през зодиака заедно с небесните тела. Ще разбере как енергиите на планетите и зодиакалните знаци се проявяват в живота и как да ги използваме, за да сътворим своята най-смислена и удовлетворяваща 2024 година – такава, каквато я виждаме в мечтите си.

В планера ще откриете съвети кога условията са подходящи за нови начинания, кога Меркурий и Марс са ретроградни и е добре да забавим темпото? Кои моменти и периоди са рискови, защото напрежението е по-голямо? Каква е астрологичната обстановка през всеки един от месеците и какво благоприятства тя? Така ще можеш да организираме по-добре задачите и ангажиментите си в седмичния планер.

И не забравяйте, че планетните влияния са ключове – те разкриват онова, което вече е заложено в нас. Каквато и да е астрологичната обстановка, ти си Слънцето (творецът) в своя живот. От твоите мисли, чувства и действия зависи да използваш космическите енергии за добро и да пресътворяваш стъпка по стъпка себе си и живота си!

йоана йорданова астропланер
Снимка: Benitorial

Какво ще открием в "Астропланер 2024" като съдържание?

Планерът включва  кратко обяснение на основни астрологични понятия, идеи за планиране на новата година с енергиите на планетите, описание на астрологичната обстановка за всеки месец, списък с най-важните астрологични събития през месеца и тяхното тълкувание, за какви дейности е подходяща енергията на съответния месец, упражнения по новолуние за синхронизиране с енергията на зодиакалния знак, в който се случва новолунието, въпроси за постигане на по-добър вътрешен баланс, свързани с знаците, активирани по пълнолуние, място за описване на лични цели, себенаблюдения, прозрения и бележки, календар за годината и лунен календар, датирани страници за планиране и организиране на срещи и задачи. И всичко това облечено в луксозна опаковка и с невероятно елегантен дизайн, който изцяло потапя любителя на астрологията в нейния дух и символика.

йоана йорданова астропланер
Снимка: Benitorial

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти