Днес е „син понеделник“: как да се предпазим от енергията на най-депресивния ден от годината

зима есен жена тъга
Снимка: iStock

Това изследване от областта на биоенергията остава неизвестно за широката аудитория дълго време. Оказва се, че сравнително наскоро експертите стигат до извода, че 18 януари е най-депресиращият ден за текущата година.

Астролозите вече определиха кои са най-опасните дни на януари, но към тях може да се добави и 18-то число, което мнозина смятат за не по-малко негативно. Не звездите и планетите са виновни за неблагоприятната му природа обаче, а собствените ни мисли.

Какво е „син понеделник“?

На 18 януари 2021 г. ще изживеем най-депресивния ден в годината, наречен „син понеделник“. Стана известно, че третият понеделник на януари е опасен ден. Защо експертите по биоенергия стигнаха до този извод?

жена тъга
Снимка: iStock

Това е доста просто. Според изследванията около третия понеделник на нова година повечето хора започват да мислят за предизвикателствата, пред които ще се изправят тази година. По това време много хора също започват да си спомнят колко страхотно е било по празниците и усещат колко не искат да се връщат обратно към работата и рутината.

Втората причина са финансовите проблеми след празниците. Тревогата за парите винаги е много силна, защото никой не иска да навлиза в дългове. Трудно е и за тези, които пазят фигурата си, защото след празниците често натрупваме излишни килограми. Според статистически проучвания точно в „синия понеделник“ хората купуват лекарства по-често, а запитванията за отслабване в търсачките са забележимо по-чести.

5-те най-опасни дни през януари

Как да преодолеем „синия понеделник“?

Най-важното правило за всички хора, без изключение, е да не мислят за миналото. Това важи особено за тези, които често се притесняват за дреболии. В средата на януари обикновено е по-добре да не си спомняте лошото. Ако унинието ви атакува на 18 януари, по-добре направете нещо приятно като хобита и разговор с близките.

Най-добре е в този понеделник да не се преуморявате. Първо, прекомерната работа оказва негативно влияние върху настроението. В състояние на умора всеки човек частично губи способността да мисли оптимистично. Нещо повече, на 18 януари се очаква смущение в магнитосферата, което може да се развие в пълноценна магнитна буря. Това значително ще влоши ситуацията. В такава среда работата ще стане още по-трудна. Почивайте си на 18 януари, доколкото е възможно.

Дамски хороскоп за ЯНУАРИ 2024

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти