Напитки, от които не трябва да се лишаваме

Напитки, от които не трябва да се лишаваме
Снимка: Thinkstock

Приемането на течности е важно за здравето на целия организъм.

Със сигурност лятото сте се съсредоточили основно върху вода, фрешове и газирани напитки.

Предлагаме ви няколко напитки, които ще ви помогнат да бъдете тонизирани, хидратирани и активни през целия ден, както и ще помогнат в борбата с бръчките и следите от увеличаващите се свещи върху тортата за рождения ден.

Вода
Няма как на първо място да не е водата. Тя хидратира най-добре организма, помага кожата да изглежда блестяща и чиста. Пийте поне по литър вода на ден, особено сега в летните горещини.

Кафе

Не веднъж сме ви писали за полезните свойства на кофеина. Той подобрява метаболизма, освежава, а и противодейства срещу някои видове рак. Важното е само да не прекалявате с кафето. Пийте го сутрин, но не на гладен стомах.

Зелен чай
И за неговите чудесни свойства сме разказвали не веднъж. Зеленият чай е силен антиоксидант, насърчава обмяната на вещества в организма, тонизира и помага срещу рак на гърдата. Освен всичко това тази напитка е много приятна, може да си направите голяма бутилка със зелен чай, да я оставите да се изстуди и да я вземете със себе си като излизате на разходка или като тръгвате за работа.

Горещо какао
Едва ли в жегите ви е до топли напитки и все пак какаото е чудесно питие! Наскоро ви писахме, че именно то помага на кожата да се предпазва от слънчевите лъчи, а сега ще добавим, че какаото има повече антиоксиданти и от кафето, и от зеления чай, и от червеното вино. Освен това е много, много вкусно! Винаги може да си направите какао с нискокалорично прясно мляко, да го оставите да се изстуди и да получите чудесна разхлаждаща и полезна напитка.

Червено вино
Няма как романтична вечеря да мине без бутилка или две хубаво червено вино. То е мощен антиоксидант и определено в умерени количества засилва имунитета и ни прави по-здрави.

Мляко
За прясното мляко има различни теории и доста хора са против пиенето му, докато за други закуската сутрин не може да мине без чаша мляко. Определено то е богато на калции и протеини, така че не го изключвайте изцяло от менюто си. Избягвайте да го консумирате вечер обаче, тъй като може да създаде излишна тежест в стомаха и да предизвика киселини.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти