Зелен чай - чудо в чаша

Зелен чай - чудо в чаша
Снимка: netinfo

За родина на зеления чай се приемат Индия и Китай. В момента това питие е известно и се консумира из целия свят, като са малко хората, които не са запознати с редицата му полезни свойства.

Чаят може да се раздели основно на три вида - черен, зелен и оолонг, като това трябва да се прави разлика между чай и отвара. Запарена лайка е именно билкова отвара, а не точно чай.

Разликата между видовете чай се крие в тяхната обработка. Зеленият се получава от неферментирали листа и се отличава с много високи нива на антиоксиданти.

Този чай, освен като освежаваща напитка, се използва и за лечение на различни заболявания и неразположения.

Той има и широко приложение в козметиката - екстракти от него се използват за третиране на пъпки, обриви и за изчистване на кожата.

Чаша зелен чай действа ободряващо, заради съдържащия се кофеин в растението. Освен това ще ви помогне да регулирате високото си кръвно налягане.

Ако сте пушачи, е особено препоръчително да пиете зелен чай, тъй като той има способността да спомага за изхвърлянето на вредните вещества от организма. Поради тази причина се препоръчва и при диети и прочистване на тялото.

Все пак, не е добре да прекалявате с тази напитка. Повече от четири чаши на ден не бива да пиете, като внимавайте и със самата доза, която слагате за една чаша. Може да направите напитката прекалено силна.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти