Edna на 4: Да знаеш, че си помогнал на някого

Edna на 4: Да знаеш, че си помогнал на някого
Снимка: Thinkstock

В своя живот всеки човек има своите вдъхновения, които му помагат да се изправи, ако е паднал, да продължи към своята цел, да преоткрие себе си.

Едно от моите вдъхновения е книгата на Джон Стайнбек – „На изток от рая”. Там главният герой разбира, че единствено и само от него зависи да се промени и да не бъде като своите предшественици.

Фразата „ти можеш” казва всичко – просто човек трябва сам да избере какъв да бъде и само и единствено той определя своя живот. Ние сме сме свободни същества, които сами избират своя път.

Постиженията на българските спортисти сгряват моята душа и ме изпълват с гордост, че съм българка. Те ни обединяват в моменти на криза, те ни показват ясно, че само заедно и уважавайки се, можем да постигнем всичко. Тези хора ни показаха как достойно се губи и как достойно се печели. За мен това е подвиг.

Невероятната българска природа – тя е вдъхновение, поема, страст, любов, спокойствие, вихър, красота, омая, необятен океан от емоции. В допир с нея се чувствам щастлива и преродена. Тя е нашето минало, тя е нашето бъдеще.

За мен усмивката и едно благодаря отново ме карат да продължа напред, колкото и трудно да ми се струва това понякога. Да знаеш, че си помогнал на някого, че си го направил щастлив – това е най-голямото постижение. Защото ние сме щастливи не сами по себе си, а когато сме заобиколени от щастливи хора.

Щастието не е пожеланието „бъди щастлив” за в бъдеще, то представлява всеки един малък момент от нашия живот, в който сме щастливи тук и сега, а не вчера и не утре.

От Пенка Иванова

Ако искате и вие да се включите в играта на Edna.bg и да се борите за някоя от уникалните ни награди, прочетете условията ТУК!

Още от участници:

Пътуването, любовта, приятелството

Жаждата за живот!

Майката, любовта, децата и цветята

Любимата, работата, приятелите, коняка

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти