2012 година през очите на Edna.bg

2012 година през очите на Edna.bg
Снимка: Thinkstock

Приятели, за нас 2012 година беше първа, силна, ярка!

Решихме да напишем този текст, за да ви преразкажем нашата равносметка за годината и най-вече - да благодарим на вас, нашите читатели, за вниманието и подкрепата.

Без вас нямаше да бъдем един от топ сайтовете в страната. Нямаше да идваме всеки ден в редакцията, заредени с нетърпение да ви опознаем още повече, да ви изненадваме, да ви провокираме, да задоволяваме разнообразните вкусове на всяка Edna от вас!

Всеки ден целият ни екип се старае да ви предложи нова, интересна и най-вече - полезна информация. И сега, в края на годината, искаме отново да ви припомним някои от най-добрите и интересни статии, както и да ви обърнем внимание на това, което вие сте споделяли с нас чрез анкетите, стотиците имейли, коментарите в нашата фейсбук страница. Както тук, така и там, ние се стараем да не прекъсваме виртуалния разговор с вас и да радваме сетивата ви.

Е, нека започнем от трапезата! На въпроса "Без какво не сядате на масата?", вие сте ни отговорили - "безалкохолна напитка или аперитив" (39.93%). Ето тук може да си припомните статия по въпроса за газираните напитки, а от този списък посочва някои от най-важните от така известните Е-та

Що се отнася до това какви източници ползвате за козметични съвети, вие отговаряте "различните дамски сайтове" (545 гласа / 44.13%). Ето защо, що се отнася до козметиката, през годината сме проучвали и писали толкова много за това какви продукти да си купувате или как да си приготвяте такива у дома! Може да си припомните някои от най-интересните статии по темата тук и тук

Когато погледнем към това без какво не излизате от вкъщи, се оказва, че подредена и сресана коса е на първо място с 36.28%. Прочетете отново как да бъде косата ни подредена, красива и здрава.

Пролетта, когато Edna.bg се превърна в самостоятелен сайт, ви попитахме за какво е най-подходящ този сезон и вие ни отговорихте "намиране на ново хоби" (62.12%). Едно от тях се оказа писането. Издирвахме писатели сред вас, нашите читатели, и публикувахме над 50 авторски текста. Най-четеният се оказа този на Сабина Иванова "Старата ръжда любов не хваща", а най-коментиран - текстът на Антанида Иванова "Мъжете са страхливци".

В Edna от най-любимите ни рубрики - "Как да", най-четената статия до момента е "Как да запазим слабата си фигура". Посъветвахме ви от какво никога не бива да се лишавате, как да си направите домашно лечение с хлебна сода, как да префасонирате старите дрехи в нови, да спортувате в обедната почивка и какво може да откриете на битака или в магазините за дрехи втора употреба. Представихме ви отблизо черното цвете – ванилията, и се постарахме да отговорим на въпроса защо тренировките не дават резултат, както и на много други.

Всеки ден поглеждахме и към спалнята на всяка Edna от нас. На въпроса в анкетата "С какъв мъж бихте излезли на среща?", най-много отговори събра "Небрежен и непринуден тип, за който кола маската и фитнесът не са цел номер едно в живота" с 51.24%.

Михаела Петрова, Катя Стоилова и Наталия Кобилкина се грижиха много по темата за случващото се под завивките ни. А ние подкрепихме писаното от тях с проучвания. В едно от тях, "Какво означава за вас бракът?", 40.55% от всички отговорили са споделили, че това е "огромна отговорност". Най-четената статия в "Под завивките" за годината е "Обсебващите жени потискат либидото на мъжа".

И така, лятото дойде и отмина с бързи морски крачки. Остави спомени с аромат на нежни нощи, красиви изгреви и много емоции. Попитахме ви какъв цвят бански бихте избрали за това лято и мнозинство (1430 гласа / 39.01%) отговори - ярък свеж цвят. Но понеже знаем, че вкусовете са безброй, решихме да оставим избора във вашите ръце. Съвместно с Triumph ви подарихме ваучери за бански костюми. Всички обичаме лятото, морето, горещата любов. За тях ви писахме тук, тук и тук.

Лятото започнахме и една "естетическа" традиция с практични измерения. От тогава над 30 000 от вас украсиха десктопите си с уолпейпърите на Edna

Свършиха отпуските и почивките. Дойде време отново да поработим. Що се отнася до това, вие споделихте с нас, че най-силното ви професионално качество са личните умения (33.03%). Предоставихме ви и възможността да се уверите дали това е така с тестовете "Как ви възприемат колегите ви?" и "Какво първо впечатление оставяте?".

В последните два месеца ви разхождахме виртуално и до Mall of Sofia, където модният специалист Роди сподели специално за читателките на Edna.bg своите модни съвети и дори облече три късметлийки от вас - Моника, Корнелия и Росица.

С настъпването на коледните и новогодишните празници създадохме специално за вас – нашите читатели, цял Коледен кът с идеи за подаръци, със съвети, предложения и красиви снимки.

Е, надяваме се, че се грижихме добре за вас. Със съвети, с предложения, с идеи. С настроение и подаръци. За вашата красота се погрижихме и като подарихме луксозна бяла козметика от skin code, слънчева защита с Piz Buin, чанта и шал от стилната марка Furla.

Не пропуснахме и аксесоарите, благодарение на нашите приятели от H&М. Няма как да не припомним и фактът, че Edna.bg бе на първите редици на модното ревю "Maison Martin Margiela with H&M" в Ню Йорк, както и че изпълнителният директор на марката "H&M" даде специално интервю за сайта ни. Други интересни интервюта в Edna можете да прочетете тук и тук.

За киноманите подарихме билети за филма "Любовна терапия", а на меломаните - билети за концертите на Лили Иванова и Хулио Иглесиас. За вашите малчугани изпратихме подаръчни комплекти "Чудната петорка" и книжката "Невероятните приключения на Унки Марлюнки". Във всички тези игри участваха над 12 000 участници

 За човешките истории на жени, на които се възхищаваме искрено, ви разказахме в Лицата на Edna жена тук и тук.

През новата 2013 година ви обещаваме да продължим да пишем с мисъл за вас – читателите ни, да ви радваме и напътстваме, да ви бъдем от полза и да разнообразяваме ежедневието ви! Да ви предизвикваме, да ви обогатяваме, да ви заразяваме с ентусиазаъм...

На вас благодарим, че ни гледате под лупа - защото нас не ни е страх от вашата критичност. Ние самите създаваме Edna като усмихната и добронамерена алтернатива на критиката, която самите ние имаме към много от това, което има в онлайн пространството. Пожелаваме на вас и близките ви светли празници. Edna по-добра 2013. А на нас си пожелаваме да запазим приятелството си с вас и да градим още много нови!

Екипът на Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти