Защо тренировката не дава резултат

Защо тренировката не дава резултат
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Случва ли ви се да тренирате упорито в продължение на доста време и все пак да не забелязвате желаните резултати? Ето какви може да са причините за това.

Ядете повече
Много често срещано явление е трениращите да си мислят, че изгарят достатъчно калории и така да се чувстват спокойни да хапнат нещо в повече. Истината обаче е друга - вашият 45-минутен джогинг, например, не ви е помогнал да изгорите чак толкова много калории, че да си позволите да изядете един шоколад или няколко филии бял хляб в повече без притеснение.

Решението е да пресметнете или да се консултирате със специалист точно колко калории изгаряте при вашата тренировка и съобразно това какъв хранителен режим трябва да спазвате.

Прекалена умора
По принцип тренировките трябва да ви тонизират. Нормално е от време на време да се чувствате по-изморени и отпаднали, но ако това става всеки път и след като се приключите се чувствате изморени до смърт и сякаш нищо повече не може да направите, явно вашата тренировка не върши работа. Това означава, че ще трябва да смените упражненията, които правите и да съобразите тренировката с вашето ниво на издръжливост. Може да се насочите към треньор, който да ви изработи нова програма, която няма да ви изтощава толкова.

Еднообразието
Може много да ви харесва да ходите на зумба, но ако търсите конкретна физическа промяна в тялото ви, ще трябва да комбинирате и с други, по-сериозни и натоварващи упражнения. Освен това е препоръчително, ако ходите на фитнес, на няколко месеца да сменяте програмата си.

Изгорени калории
Не се предоверявайте на калориите, които ви изписват уредите във фитнеса, че сте изгорили, особено ако преди това не сте въвели теглото си. Така може да останете сериозно заблудени от резултатите, които си мислите, че постигате. Тренирайте съвестно и изпълнявайте програмата си точно, а ако имате някакви съмнения и притеснения не ги игнорирайте, а се консултирайте със специалист.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти