Най-лесно става през лятото

Не ви ли липсва лятото
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трудно е да мислим за лято, когато навън температурите варират между минус 15 и около нулата. Добрата новина обаче е, че лятото така или иначе ще дойде и ще донесе със себе си жаркото слънце, почивките на море, дългите горещи дни и топлите нощи.

Именно лятото е сезонът, който е важен за двойките, които искат да станат родители. Те трябва да прекарват много време на слънце.

Последните проучвания показват, че слънчевата светлина подобрява плодовитостта при мъжете и жените, което води до повишаване нивата на витамин Д в организма. Той е познат в медицината като "слънчевия" витамин.

Според специалистите витамин Д води до баланс на половите хормони при жените и увеличава броя на сперматозоидите при мъжете.

Лекарите препоръчват преди да се подложите на процедури за забременяване, да прекарате малко време на слънце. При жените нивата на прогестерон и естроген се покачват от 13 до 21%.

Витамин Д е от съществено значение за нормалното развитие мъжкия полов хормон тестостерон. За това лятото шансовете от зачеване на дете са няколко пъти по-високи, отколкото през зимата.

В студените месеци нивото на полови хормони е ниско в сравнение с август, когато достигат своя връх. Витамин Д може да бъде набавен и от храни като яйца, риба и черен дроб.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти