За красива и послушна коса

За красива и послушна коса
Снимка: iStock/Getty Images

Със сигурност сте се сблъквали със следния пробем - точно сте си направили прическата и сте готови да излезете, хвърляте един последен поглед в огледалото и... вече няколко кичура стърчат.

Ако това се случва и на вас, значи трябва да обуздаете хвърчащата си коса.

Непокорството на кичурите не зависи от типа коса, може да се случи на всеки. Не се подвеждайте от снимките на моделите в списанията – и тяхната коса хвърчи, само че графичните дизайнери са си свършили добре работата.

Според типа на косата, този проблем може да възникне в различни сезони. Ниските температури и студения вятър правят кичурите непокорни, в следствие на изсушаването.

Снимка: iStock/Getty Images

Статичното електричество се появява дори при по-мазни коси. А сухата и особено къдравата коса, се влияе и от топлината (било тя електрическа или слънчева).

При условия, че трудно можете да се преборите със статичното електричество, професионалистите препоръчват да използвате специални антистатични кърпички. След като изсушите косата си със сешоар, минете по повърхността ѝ с такава кърпичка.

Друг вариант е да използвате продукт за приглаждане. Този тип козметика за коса има по-тежка консистенция и не позволява на кичурите да летят. Или просто да слагате пяна за коса, лак или гел. Стилизиращите продукти ще поддържат прическата.

Снимка: iStock/Getty Images

Когато косата е здрава, статичното електричество не може да представлява голям проблем. Използвайте четка или гребен с едри зъбци, мийте косата си с шампоан за вашия тип коса, не пропускайте балсама, но и внимавайте с него!

Снимка: iStock/Getty Images

Ако прекалите, косата ви ще стане по-лесно податлива към наелектризиране. Поддържайте косите си добре хидратирани и използвайте подхранващи маски веднъж седмично.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти