Сандаловото дърво

Сандаловото дърво
Снимка: Thinkstock

Всички много се вълнуват от това какъв трябва да бъде един истински мъж. Къде е границата между метросексуалността и твърде захаросаното излъчване?

Всъщност, това е въпрос на личен избор. Но факт е, че ние, жените определено харесваме мъже, които ухаят хубаво. Световните парфюмерийни компании добре знаят това и предлагат на клиентите си достатъчно голямо разнообразие, за да може всеки мъж да открие своята индивидуалност в определен аромат.

Освен това повечето парфюми имат по някой прикрит афродизиак в състава си.

Една от най-често използваните бази в мъжките парфюми е сандаловото дърво и има прекрасен и траен дървесен аромат. За него ни разказват от Kozmetikata.com.

Може да се използва както като съставка в аромат, така и в чист вид. Днес е установено, че сандаловото масло има изразено бактерицидно и нервно успокояващо действие.

Родина на сандаловото дърво е Южна Азия, разпространено е в Индонезия, Индокитай, Шри Ланка, Австралия. В парфюмерията сандаловото дърво се използва успешно, за да подчертае силата на другите аромати, дори когато е в малки количества.

Сандаловото масло в последните години се използва все повече и в ароматерапията. Добива се чрез дестилация от дървесината на сандаловото дърво. Ароматите могат да се използват и успоредно с различни методи на нетрадиционната медицина.

Ароматните вещества на етеричните масла действат като типични биологически активни вещества, от една страна, а от друга - представляват вибрационни образци на нивото на тънката субстанция, които могат да оказват лечебно въздействие на вътрешните енергийни системи и на аурата на човека.

Сандаловото дърво предизвиква усещане за човешка топлота, съгласие, откритост и разбиране. С този мирис може да се създаде прекрасна атмосфера, при която човек се освобождава от отрицателната енергия.

Сандаловото дърво предизвиква доверие и това доверие трябва да бъде оправдано с нашето поведение. Можете да бъдете спокойни, когато в състава на избрания от вас парфюм присъства маслото от сандалово дърво. То е символ на качество.

За източните религии сандаловото масло е като тамяна за християнските. Ароматът му има дълбок смисъл в много древни ритуали. А дървесината се използва за направата, както на религиозни, така и на различни светски символи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти