Има ли напитки, които стимулират либидото

Има ли напитки, които стимулират либидото
Снимка: netinfo

Коментари на портала Yahoo.es обсъждат поверия и факти около така наречените "магически" любовни свойства на различни напитки.

За много напитки се смята, че имат стимулиращ ефект върху либидото. Освен домашно приготвените с неясна рецепта и ефект, някои класически напитки се приемат за имащи афродизиачни свойства.

Пенливото вино
Има славата на стимулираща напитка. Като всички вина, то съдържа известно количество алкохол, чието освобождаващо задръжките действие улеснява сексуалните отношения. Но алкохолът, когато е в големи дози, има подчертано отрицателен ефект върху секса. На пенливото вино от известни марки може да му се признае, че може да улесни известни успехи при мъжете, доколкото може да предизвика възхищение у обекта на страстта им, но не с качествата си, а с цената.

Кола
Това е растение, разпространено в Брега на слоновата кост. Семената му се използват за приготовлението на известната напитка. Но единственият им стимулиращ ефект се дължи на съдържанието на кофеин. Ако имаше нещо вярно в разпространеното мнение за афродизиачния им ефект, то и изпиването на чаша чай би могло да ни възбуди.

Мента
Няма проучвания, доказващи стимулиращ ефект у ментата. Ако се пие много чай с мента, то ефектът ще дойде от чая, както се спомена по-горе.

Ванилия
Тя е растение от семейството на орхидеите. Легендата за афродизиачните й свойства отдавна обикаля света. Изглежда, че в Южна Америка я използват за лечение на проблеми с ерекцията. Масовото й използване в парфюмерийната промишленост не е тайна за никого. И въпреки това, никое научно изследване не е потвърдило въздействието на ванилията върху либидото. Но ако все пак решите да опитате, по-добре си купете естествен продукт, защото в повечето рецепти се използва синтетична ванилия.

Анасон
Ако не знаете, още от древността анасонът се смята за мощен афродизиак, но и при него няма научно доказателство. И при анасона, като при всички други алкохолни напитки, трябва да се внимава, защото границата между помощта и вредата му в любовните игри е индивидуална и много незабележима.

Във всеки случай, не бива да се пренебрегва и ефектът плацебо на всички тези напитки. Може и лимонадата да подейства като афродизиак, стига да си повярваш достатъчно. Отпускащият ефект от алкохола, например, е психологически. Затова не бива много да се вярва в съществуването на любовно биле или на магически отвари. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти