Коледа се случва постепенно

Коледа се случва постепенно
Снимка: Личен архив/ Мила Нешева

Обичам Коледа!

Може би това е празникът, за който се подготвям най-дълго и с най-голямо вълнение.Всичко трябва да е красиво, да носи усещане за уют и топлина.

По традиция започвам украсата в дните около Никулден , не я правя наведнъж , а постепенно добавям нови неща, така сякаш усещането за празник продължава по-дълго. А кулминацията е безспорно в последните дни преди 24 декември, когато украсяваме елхата.

Спомням си с каква радост го правех, когато бях дете, сама майсторях играчки от подръчни материали и толкова им се радвах.Запазила съм голяма част от тях и преди година с умиление си направихме „ретро-елха“; някои играчки бяха на възраст над 30 години.

А миналата година имахме "мини-елха" - клонки , подредени в конус от пиафлора и с нея украсихме празничната трапеза.Аранжирането на масата за мен е неизменна част от празничната украса .

Винаги закачваме и коледен венец на входната врата, който е собственоръчно направен.

Но какво би бил празникът без подаръци- най-желаните, приготвени с обич и внимание за любимите хора.Подреждаме ги под елхата и въпреки че отдавна не сме деца им се радваме и чакаме с нетърпение да ги отворим.

Наближава най-вълшебното време от годината.Нека се приготвим за него по най-добрия начин, да сме добри,смирени и обичащи, да посрещнем Коледа с много красота и топлина ,с вкусни ухания на домашно приготвени ястия и да запазим магията на Рождество задълго в сърцата си.

С поздрав:

Мила Нешева

Коледна украса: Еко Коледа, безопасна за деца

Коледна украса: В името на традициите

Хладилник като снежен човек и играчки от сладки

Коледният кът на Edna.bg

Покажете ни коледната си украса, а ние ще ви дадем награда

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти