За по-успешно отслабване

За по-успешно отслабване
Снимка: Thinkstock

През целия януари месец сякаш най-сериозните проблеми са изхарчените пари около празниците, завръщането на работа след всички почивни дни и натрупаните килограми около тежките коледни и новогодишни трапези.

Всякакви съвети за пречистване на организма и отслабване са широко търсени, както и различните методи за постигането им. Както ви писахме, малиновите кетони са истински хит сред отслабващите дами, като търговците обещават бързо сваляне на излишните мазнини около талията и бедрата.

Дали те наистина помагат или не, не може да се каже със сигурност, но това, което определено ще ви е от полза, е да промените самите си хранителни навици.

Като начало, диетолози, цитирани от Health.com, съветват да се откажете от захарта. Тя бива щедро добавяна във всевъзможни купешки сладки десерти, сокове, газирани напитки и т.н.

Колкото по-стриктно ограничите приема на подсладени храни, толкова по-добри резултати ще постигнете с диетата си.
Забравете за бялата и кафявата захар, насочете се към пресни плодове и домашния мед.

За закуска чудесно решение е кисело мляко с прясно нарязан банан или фини овесени ядки. Зеленият чай е истинско чудо в чаша. Комбинирайте го с лъжичка пчелен мед и прясно изцеден лимонов сок.

Отвара от накиснати свежи ментови листа също е много ободряващо питие. Сутрин може да пиете фреш от грейпфрут, който е известен като враг на мазнините, или вода с лимонов сок, за която вече сме ви писали и може да си припомните тук.

Освен захарта обаче, трябва да се откажете и от мазните храни, ако искате да отслабнете. Майонезата няма място в хладилника ви, както и щедрите заливки на салатите. Разчитайте на екстра върджин зехтина, препечените филийки с плочка бяло сирене и месата без излишни тлъстини.

Кокосовото масло е титулувано като чудесно средство в борбата с килограмите. Миранда Кър твърди, че именно с негова помощ е свалила всички излишни мазнини след раждането на първото си дете.

Ако все пак ви се хапва нещо сладичко, то винаги може да тествате печени ябълки на фурна с мед, или плодова салата от прясно нарязано киви, ябълки и отново мед в ролята на заливка.

От E-kulinari.com предлагат и чудесна рецепта за салата с жито. Житото е вкусно, засищащо и здравословно.

Нужни са ви:
*60 гр. кълнове от люцерна
*20 гр. кълнове от жито
*20 гр. кълнове от слънчоглед
*50 гр. червено цвекло
*щипка сол (най-добре хималайска)
*зехтин
*лимонов сок

Кълновете от люцерна и слънчоглед, заедно с житото, се накисват във вряла вода за не повече от седем минути.

Цвеклото се нарязва на тънки ивички. Всичко се изсипва и смесва в подходяща купа, поръва се със сол, след това се добавят зехтина и лимоновия сок. Ястието е готово за консумация! Може да си го вземете и в кутия за работа, за да сте сигурни, че обядът ви ще е здравословен и без излишни калории.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти