Възможно ли е пенисът да бъде счупен?

Възможно ли е пенисът да бъде счупен?
Снимка: Thinkstock

Счупването на пениса е напълно възможно, когато пенисът е в ерекция.

По време на ерекция, "мъжкото достойнство" се изпълва с кръв. Ако тогава пенисът се прегъне внезапно и силно, травмата може да доведе до спукване на едното от двете кавернозни тела (цилиндрични образувания по протежението на пениса, които се изпълват с кръв при ерекция). Подобна травма е резултат най-често на агресивен или акробатичен сексуален акт, а също и при агресивна мастурбация.

Фрактурата на пениса е болезнена и често се придружава от ясно доловим шум на спукване, който е последван от промяна в цвета на пениса в тъмносиньо заради освобождаването на кръв от цилиндъра. В някои случаи може да бъде увреденa и уретрата и кръв може да се види и в отвора ѝ на върха на пениса.

Фрактурата на пениса изисква незабавна медицинска помощ. Тя може да бъде установена с преглед и може да се наложи хирургична намеса.

Специалистите съветват, при съмнение за подобно нараняване, веднага да се потърси мнение на специалист. Оставена без лечение, фрактурата на пениса може да доведе до трайна деформация на пениса и еректилна дисфункция.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол