Вълшебните зрънца, които подмладяват и спират косопада

Черният кимион се използвал още в Древен Египет за подобряване на храносмилането, справяне с настинка, главоболие, инфекции и зъбобол.

Различни университети по целия свят провели над 200 изследвания, които доказват, че семената от черен кимион са ефективни при лечението на заболявания, като алергии, ревматоиден артрит, алергичен ринит и астма, научаваме от новото видео от канала "Баба знае" във Vbox7 и Vesti.bg.

Доказано е, че черният кимион защитава сърцето, тъй като укрепва вътрешните стени на кръвоносните съдове и предотвратява проблеми с високо кръвно налягане.

черен кимион
Снимка: Istock

Семената помагат за понижаване на тревожността. 

При експеримент на 48 юноши доброволци е наблюдавано подобряване на настроението след 4 седмици приемане на черен кимион.

Една от най-големите ползи на билката е възстановяването oт косопад. Маслото от черен кимион подобрява растежа на косата и я предпазва от преждевременно побеляване. Включвано е и в състава на кремовете за предотвратяване на бръчки.

В едно проучване на 20 възрастни доброволци, е установено и подобряване на вниманието и паметта след девет седмици прием на черен кимион.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти