Тридневна диета със супа за пречистване на организма

От време на време е нужно да пречистваме организма си, за да функционира по-добре и в същото време здравословното ни състояние ще се подобри. За да направите това, можете да използвате тридневна диета – при която можете да ядете колкото си искате… супа! Да – супа, в крайна сметка това е отлична храна, която ще премахне токсините от тялото и ще му осигури всички необходими хранителни вещества, разказват Gotvach.bg.

Ето и основните предимства на тридневната диета със супа:

- ще се подобри работата на лимфната система, белите дробове, червата, бъбреците, черния дроб и кожата;

- ще се нормализира храносмилането и ще се повиши имунитета;

- влакната в супата подобряват метаболизма, понижават кръвната захар;

- ще почувствате прилив на енергия, освен това, ще загубите няколко килограма.

Програмата за прочистване със супа може да бъде вашата първа стъпка към здравословно хранене. Ето ги и основните правила, които трябва да спазвате през тези три денонощия: 

Основни правила при спазването на тридневната диета със супа

По време на диетата не можете да ядете нищо друго освен супа – която можете да поглъщате в каквото и да е количество. Количеството на съставките в супата регулирайте по ваше усмотрение.

Ето 3 от най-добрите рецепти за пречистващи супи, които можете да редувате по време на диетата:

Най-добрите рецепти за пречистващи супи

Когато периодът на диетата приключи, не се връщайте към предишните си навици, следвайте тези три основни правила:

1. Избягвайте храни, които предизвикват алергична реакция в организма. Такива алергени могат да бъдат яйца, млечни продукти, цитрусови плодове, шоколад, семена и ядки, риба. Опитайте се да отстраните тези храни от храненето си за известно време, следете за промени в здравето и самочувствието си.

2. Избягвайте пържени храни. Повечето от мазнините, които се използват за пържене, са лишени от необходимите хранителни вещества и ползи и се унищожават в процеса пържене. Същото се случва и с продуктите, които пържите.

3. Избягвайте преработени храни и газирани напитки. Захарни изделия, полуфабрикати – всичко това и много други натоварват храносмилателната система, причинявайки възпаление в организма.

За удължаване на ефекта от диетата със супа и премахване на възпалението в организма ще ви помогнат продукти като: мазни риби, джинджифил, лют червен пипер. Такава диета ще ви позволи да загубите излишните килограми и да подобрите здравето си. Бъдете здрави!

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти