Не ги изхвърляйте: Как да си направим терапия за очи с чаени торбички

д
Снимка: iStock

Правите си любимия ви чай. Изсипвате горещата вода в чашата, запарвате и след няколко минути посягате да изхвърлите чаената торбичка в кошчето за боклук. Стойте! Можете да извлечете още ползи от чаените торбички, преди да ги превърнете в боклук. Те всъщност са популярно домашно лекарство, когато се прилагат върху очите.

Малките пакетчета могат да помогнат за подобряване на външния вид на очите ви, да намалят тъмните кръгове, подпухналостта и зачервяването. Те могат също да помогнат за лечение на всякакви очни раздразнения като ечемик например.

Чаените торбички са много достъпна и естествена опция за терпия на очите, която можете да опитате у дома. Поставянето им върху очите ви дава възможност да си починете и да се отпуснете. Правете лечението няколко пъти на ден, докато симптомите ви отшумят.

чай
Снимка: iStock

Как да ги използваме?

Накиснете две торбички чай, както обикновено, когато си приготвяте напитката. След това изстискайте излишната течност от торбичките. Оставете ги да изстинат, така че да са топли, но не горещи, или ги охладете в хладилника за 10 до 20 минути.

Поставете торбичките чай върху затворени очи за 15 до 30 минути. Можете да използвате върховете на пръстите си, за да приложите лек натиск върху очите си или леко да масажирате околоочната зона. 

Ако използвате охладени торбички, опитайте да ги покриете с резени краставица за допълнително облекчение. 

чай
Снимка: iStock

Какви видове чай да използвам?

Има няколко вида чай, които могат да се използват за лечение на проблеми с очите. Най-добре е да използвате органичен чай, когато е възможно, за да избегнете всякакви химикали. Черният, белият и зеленият чай съдържат кофеин и антиоксиданти, които могат да помогнат за лечение на проблеми с очите.

Билковите чайове действат по-скоро успокояващо. Те могат да помогнат за намаляване на възпалението, подпухналостта и раздразнението. Популярните билкови чайове, използвани за лечение на очни заболявания, включват: ройбос, лайка, лавандула, градински чай, невен, черен оман, копър, сминдух.

Продължете да четете в галерията, за да разберете как да лекувате специфични проблеми с очите с пакетчета чай.

Как да си направим терапия за очи с чаени торбички

Винаги бъдете внимателни, когато използвате пакетчета чай върху очите си, тъй като зоната е много чувствителна. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид:

- Измийте добре ръцете и лицето си преди третиране

- Отстранете грима преди третиране

- Никога не използвайте горещи пакетчета чай, а топли

- Прекратете терапията, ако почувствате болка или дразнене

- Изстискайте хубаво пакетчето, така че да не може течността да попадне в очите ви

- Ако носите контактни лещи, отстранете ги, преди да извършите процедурата

- Избягвайте да търкате или докосвате очите си

5 ползи за здравето, ако пиете чай всеки ден

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти