Рецептата за октопод на Нора Недкова от "Черешката на тортата"

Тази седмица един от 5-те звездни готвачи в "Черешката на тортата" е Мис Плеймейт 2017 - Нора Недкова.

Тя поднесе на своите гости екзотична рецепта с октопод, която можете да си направите и вие вкъщи.

Вижте цялата техника на рецептата и какво ви е необходимо, за да си я приготвите...

Необходими продукти: 

За порция от 150 гр:

100 гр. предварително сварен октопод (шайби)

10 гр. олио

100 гр. белени чери домати

30 гр. маслини Таджаси

10 гр. каперси

10 гр. чесън (ситно нарязан)

листа от прясна Мащерка

10 гр. кафява захар

10 гр. зехтин

Начин на приготвяне:

1.Октоподът се поставя на добре загрята, намазана с олио плоча.

2.Запича се заедно с малсините, домати чери и каперси.

3. Разбърква се добре до смесване на вкусовете с помощта на шпатули.

4. Добавят се чесън, мащерка и захар.

5. На финал се добавя зехтин и се запича до златисо-кафяво. Ястието е готово за консумация.

октопод
Снимка: Thinkstock

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти