Рецептата за карфиолена пица на Борислава Стратиева от "Черешката на тортата"

Миналата седмица един от 5-те звездни готвачи в "Черешката на тортата" беше актрисата Борислава Стратиева.

Тя поднесе на своите гости здравословна карфиолена пица, която можете да си направите и вие вкъщи.

Вижте цялата техника на рецептата и какво ви е необходимо, за да си я приготвите...

Необходими продукти: 
За блата:
1 средно голяма глава карфиол
2 яйца
2 с.л. галета
50 г сирене/по желание/
сол
черен пипер
червен пипер
2 с.л.олио 
За плънката:
2/3 бурканче едросмляна лютеница 
5-6 маслини без костилки 
½ червена чушка
1 глава кромид лук 
100 г сирене 
100 г кашкавал 
5-6 листа пресен босилек
черен пипер - по желание 

Начин на приготвяне:

1. Карфиолът се настъргва на ренде. Изцежда се в марля. 
2. Към него се добавят яйцата,галетата, подправките и олиото. Разбърква се до получаване на хомогенна смес.
3. Изсипва се в намаслена тава и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса,за около 20 минути/или докато получи златист загар/.
4. Когато блатът е вече готов,се намазва с лютеницата,а върху нея се поставят натрошено сирене и нарязани на "шайби"маслини,лук и гъби. По преценка кашкавалът може също да се настърже отгоре или да се добави малко по-късно. 

пица
Снимка: Thinkstock


5. Пицата се връща за още 15 минути във фурната. Когато вече и кашкавалът се е разтопил,значи е готова. Изважда се и се поръсва с листа босилек (по-вкусна е,когато леко поизстине,защото блатът малко се втвърдява и на вкус доближава хрупкавостта на традиционната пица от тесто).
6. При продуктите за плънката се добавят 3 гъби печурки

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти