Перлен прах – силата на перлите в медицината

Перленият прах е направен от стрити сладководни или соленоводни перли. Използва се в традиционната китайска медицина като грижа за кожата, прочиства тялото от токсини и има противовъзпалително действие.

Перленият прах помага за подобряване на външния вид на кожата и се използва в козметиката от кралските семейства в Азия. Според проучвания той може да подпомогне регенерирането на колаген и да ускори заздравяването на определени кожни състояния, рани и изгаряния. Може да се използва и при лечение на акне. Заздравява кожата, придава ѝ блясък и я предпазва от слънчевите лъчи и бръчките.

Великолепие в шепа: Ползи на летните билки

Перленият прах съдържа редица аминокиселини, над 30 микроелемента и висока концентрация на калций, който е подходящ за прием от хора с дефицит на калций и проблеми като остеопороза. Използва се и при лечение на стомашни и чревни заболявания. Перленият прах е добро кръвоспиращо средство и затова се прилага при кървене на венците, повръщане на кръв и хемороиди.

Част е от китайската медицина още от 320 г. сл. Хр. и се използва при лечение на очни заболявания, туберкулоза и за предотвратяване на инфаркти. Може да помогне за заздравяването на кожата, да стимулира освобождаването на токсини от тялото и да премахне увреждания от слънцето и възрастовите петна.

Освен перления прах, за лековита се смята и перлената вода, която представлява вода, в която през нощта са престояли няколко перли. Тя има кръвоспиращи свойства и се използва се при конюнктивит и други очни заболявания.

Най-добрите антистрес чайове

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти