Нека не се плашим от спорта

Нека не се плашим от спорта
Снимка: Thinkstock

Най-сигурният начин да се свалят килограми е да се изгарят повече калории, отколкото се приемат.

Това става най-лесно и ефективно чрез спорт и правилно хранене.

Един от най-лесните начини да спортувате, които няма да ви коства дори кой знае какви финансови средства, е да правите упражнения вкъщи и/или да тичате.

Стараем се редовно да публикуваме лесни за изпълнение йога упражнения (вижте ги тук), а що се отнася до тичането, то е лесно и приятно, стига да се вземат няколко неща под внимание.

Като начало – тича се с удобни маратонки за целта. Ако нямате подходящи, във всеки магазин за спортни обувки ще ви ориентират какво трябва да си вземете.

Тича се без бижута и грим, само най-необходимото трябва да е с вас (телефон, ключове, пари, примерно).

Много изкушаващо е, когато започнеш да бягаш, да го направиш с бързо темпо. Чувстваш се зареден с енергия, но това ще изиграе лоша шега. След десетина минути умората вече ще взима връх и няма да можете да направите качествена тренировка.

Постарайте се да поддържате едно темпо, било то и бавно, колкото се може по-дълго време.

Слушайте музика, което може да ви подейства много мотивиращо, но и ще ви помогне да си засичате времето, през което бягате.

Поставете си цели, например – "До края на тази песен ще тичам, колкото и да се чувствам изморен/а" или си определете конкретен маршрут, който да изминете без да спирате.

По принцип се казва, че е добре да сменяте пътя, по който минавате, за да не ви доскучава и да се разнообразявате.

Хубаво е обаче известно време да минавате по утвърден маршрут, за да виждате сами напредъка си – колко по-бързо го изминавате в сравнение с преди.

Не се плашете от стълби или изкачване на възвишения. Те натоварват допълнително, но пък това е хубаво и прави тренировката ви по-успешна.

Също така определете в кои дни през седмицата можете да тичате и ги спазвайте, наложете си сами дисциплина, за да постигнете по-добри резултати.

Колкото повече спазвате наложения от самите вас график и колкото по-упорито подхождате към тренировките, толкова по-бързо ще постигнете резултати.

Не очаквайте чудеса от първият път и помнете – най-трудно е в началото, но всяко голямо пътешествие е започнало с една първа крачка wink

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти