Магнитните бури през февруари: кога да очакваме и как да се справим с влиянието им

жена
Снимка: iStock

Слънчевата активност засяга мнозина от нас и затова е добре предварително да знаем кога ще настъпят магнитни бури. През февруари се очакват няколко периода с геомагнитни смущения, съобщават от Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН в своята месечна прогноза, предава NOVA.

Първото смущение на магнитосферата настъпи още на 2 февруари. Макар и слабо, то продължи до 5 февруари.

Прогнозите очертавата друга, по-силна магнитна буря, около 10 февруари. След това - около 18, 25 и 28 февруари отново ще има смущения, като най-силното от тях ще е в самия край на месеца, посочват от НИГГГ към БАН.

Магнитните бури предизвикват стрес за организма, а хората реагират различно на геомагнитните изменения.

Според експертите от сайта DailyHoro.ru възприемането на магнитните бури е различно за всеки от нас: мнозина ги усещат предварително, част от населението реагира на слънчевите ветрове в момента на пиковата им активност, а някои усещат само ехото на отминала буря. За да запазите доброто си състояние, препоръчително е в тези дни да спазвате някои прости правила. Вижте ги в галерията тук:

Как да противостоим на магнитните бури

Ако се появят симптоми на болка, важно е да не се самолекувате, а да се консултирате с вашия лекар. По време на магнитни бури е най-добре да останете спокойни, като избягвате прекомерната физическа и емоционална активност.

Как ни влияят магнитните бури

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти