Затегнете коланите: Меркурий ще бъде ретрограден 4 пъти тази година

жена астрология звезди хороскоп планети зодии
Снимка: iStock

Настъпи нова година и с нея започва и нов астрологичен календар. Големи неща настъпват по пътя ви тази година и 2022-ра има силата да бъде потенциално променяща живота. Това обаче идва и със свои собствени предизвикателства, защото планетите винаги имат своя собствена воля.

Ако сте се надявали, че можете да пропуснете ретроградния Меркурий в календара си за 2022, ще трябва да ви разочароваме. Този досаден и объркващ транзит се случва три-четири пъти всяка година без пропуск. Това също е неразделна част от пътуването на Меркурий и, вярвате или не, има много положителни неща, които могат да бъдат извлечени от този транзит.

Но това не променя факта, че нещата могат да станат доста объркани, когато планетата на комуникацията, познанието и логиката се движи назад през целия зодиак. Когато Меркурий е ретрограден, може случайно да изпратите рисковано съобщение и незабавно да съжалявате за него. Може да пишете есе с часове, само за да се срине компютърът ви, преди да имате шанс да запазите работата си. Може да се появите на уговорената си среща навреме, само за да разберете, че срещата ви всъщност е била вчера. Може неловко да се сблъскате с бившия си в местното кафене, докато носите същите спортни панталони за трети пореден ден...

Въпреки колко неудобна и неприятна може да бъде тази ретрограда, това също е възможност да се върнете назад и да преосмислите начина, по който изпращате и получавате информация. Може дори да извикате нерешени проблеми от миналото, давайки си шанс най-накрая да поправите нещата. Ретроградният Меркурий може да се усети като период на неуспехи, но това само ви насочва към това, което наистина се нуждае от вашето внимание.

Ето кога и какво можете да очаквате от четирите различни ретрогради на Меркурий, които ще изпитате тази година:

Кога ще бъде ретрограден Меркурий през 2022

Прочетете какво още ви очаква през новата 2022-ра:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти