Какво се случва с тялото, ако ядем по 1 авокадо на ден в продължение на месец

авокадо
Снимка: Thinkstock

Мекото и сочно авокадо се оценява в цял свят, за неговите ползи говорят лекари и учени. Въпреки че всички знаят, че авокадото е най-мазният продукт от растителен произход в света. Как тогава може да бъде толкова полезно?

Предлагаме ви да се запознаете с ползите от авокадото за тялото.

Как най-мазният растителен продукт може да бъде полезен?

Хранителните специалисти обясняват: не всички мазнини са вредни. Наситените мазнини повишават холестерола и увеличават риска от различни заболявания. Докато моно- и полиненаситените мазнини могат да понижат нивото на вредния холестерол и да предпазят сърцето надеждно. Именно такива са тези мазнини, които се намират в авокадото.

Ненаситените мазнини са група от полезни вещества, от които нашето тяло се нуждае за изграждане на клетки и регулиране на метаболитните процеси.

авокадо
Снимка: Thinkstock

Нашият мозък е 60% мастни вещества и около 60% от цялата енергия, която сърцето ни получава точно в процеса на обработка на мазнини. От тези мазнини се нуждаят нервната ни система и зрението. Като цяло, телата ни не могат да се справят без тях.

В допълнение, авокадото съдържа фолати, витамини А и Е, калий, стероли. Не е плод, а истинска витаминна бомба. Благодарение на богатия си състав авокадо предпазва тялото ни от много заболявания.

Кои - можете да проверите в галерията ни ТУК!

Какво се случва с тялото, ако ядем по 1 авокадо на ден в продължение на месец

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти