Гладът след вечеря: хапнете това преди лягане, за да не се събуждате уморени и гладни

Не е тайна, че количеството и качество на съня ви е от съществено значение за поддържане на добро здраве. Докато спите, тялото се възстановява, а липсата на добър сън може да доведе до здравословни проблеми, включително високо кръвно налягане, сърдечни заболявания и депресия.

Много от вашите навици влияят на качеството на съня ви и способността ви да заспите спокойно. Въпреки че има много причини за това, диетата всъщност играе главна роля за това.

Като цяло храненето преди лягане не е препоръчително. Натоварването на организма точно преди той да си почине и възстанови от изминалия ден може да ви попречи да заспите.

храна
Снимка: iStock

Ако пък вечерята ви е обилна или богата на въглехидрати, това може да доведе до ниска кръвна захар след обилното хранене и да огладнеете до час по-късно.И дори да издържите на изкушението да похапнете преди сън, вероятно се събуждате супер гладни.

Яденето преди сън кара хората да се събудят по-изтощени и по-гладни на сутринта.

И все пак към какво е най-добре да посегнете в случаите, когато сте вечеряли разумно, но все пак изпитвате глад?

Яденето на правилните храни преди лягане всъщност може да ви помогне да заспите по-лесно, да спите по-дълго и да се събудите, чувствайки се по-енергични и освежени.

сън телефон
Снимка: iStock

Меган Дилън, регистриран диетолог по хранене, разкрива пред Mashed коя е нейната предпочитана безопасна храна, с която не бива да се прекалява, но и на която можете да разчитате, че няма да навреди на съня ви.

Според нея орехите са особено добър избор в тези случаи. Дългият списък от хранителни вещества на орехите може да помогне за насърчаване на добрата нощна почивка, като същевременно задоволява желанието за нещо питателно и хрупкаво вечер.

Продължете в галерията, за да разберете какви са ползите от консумацията на орехи преди сън, както и кои храни е добре да избягвате на всяка цена:

Защо орехите преди сън са добра идея (и кои храни да избягвате на всяка цена)

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти