Чудодейна бабина рецепта срещу болки в гърлото

Сезонът на настинките и вирусите вече е тук. Тази година, освен с тях, трябва да продължим да се борим и с коронавуриса. Най-често първите симптоми на грип и настинка усещаме в гърлото - то започва да ни дразни леко, зачервява се, а след това започва и да боли, в повечето случаи силно и мъчително.

От болката в гърлото идват и други беди като вдигането на висока температура, запушен нос, цялостна отпадналост. На всички ни се е случвало да ни боли гърлото и знаем кои хапчета действат и кои не, но е редно да опитаме да се преборим с вируса или настинката първо по естествен начин, а след това с лекарства.

Важното е болестта да се хване навреме и да не ѝ позволите да се задълбочи. За целта трябва да пресечете проблемите с гърлото, а е доказано, че има един бабин лек, който ще се справи с болката и неприятното усещане.

Всичко, което ви трябва, за да си направите лекарството, е мед, лимон и сода.

Самият проф. Кантарджиев съветва още от началото на пандемията, че можем да противодействаме на болките в гърлото с лимон и сода. 

"Изключително важно е да не се губи време. Ако хората имат главобол, кашлица и висока температура, не бива да чакат да им мине, а незабавно трябва да вземат мерки. Първият етап са антиоксидантите. Затова дезинфекцията на устата и гърлото с лимон и сода и могат да изиграят важна роля като спрат вируса. Защото КОВИД започва от гърлото и ако не се вземат мерки, не само, че заразяваш семейство и близки, но слиза и в белия дроб. Комбинацията от лимон и сода може да е много полезна за хoрата."

Начин на приготвяне:

Изтискайте сока на половин лимон в малка паничка, добавете към него половин ч.л. мед и сода на върха на лъжичката. Разбъркайте сместа добре, докато не се получи гъста пяна.

Изяжте сместа бавно, на малки глътки, като се старайте да я задържате колкото се може по-дълго на гърлото си.

Можете да правите процедурата по два пъти на ден - сутрин и вечер. Още на същия ден със сигурност ще усетите облекчение на болката.

Вижте по-долу още съвети за подисилване на имунната система:

Лесни съвети за подсилване на имунната система по време на пандемия

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти