Чесновото мляко - древната панацея срещу вируси

Съвременната медицина и фармацевтичната индустрия със сигурност имат доказани резултати в лечението и профилактиката на заболявания, но понякога това се случва с доста странични ефекти. 

Традиционният индийски метод на лечение - Аюрведа, предлага естествени хранителни съставки, които се използват разумно за подобряване на тялото и ума и предотвратяване на различни заболявания и вируси.

Отличен пример за такова средство, което има много мощни лечебни свойства, е чесновото мляко - смес от два компонента, известни със своите ползи за здравето, датиращи от Древността. 

зеле цвекло люта чушка джинджифил тиква червена боровинка чесън круша сладък картоф ябълка
Снимка: Istock

Комбинацията от тези две съставки със сигурност може да има много предимства. И ние ще ви покажем. Вижте защото чесновото мляко е древната панацея срещи вируси.

Онези вирусни заболявания, които ни заразяват, могат да бъдат предотвратени с чесново мляко. Изследване от 2001 г. установи, че чесънът помага за намаляване на риска от настинка, облекчаване на симптомите на различни зимни заболявания и осигуряване на по-бързо възстановяване от тях.

Комбинирането му с топло мляко - успокояваща напитка, която мнозина обичат да пият в студените и сиви месеци - прави това лечение много по-полезно както за вас, така и за децата, които са склонни да страдат още повече от различните настинки и вируси.

Освен това чесновото мляко защитава сърцето. Поддържането на здраво сърце е първа грижа на всеки от нас.

мляко масло мътеница
Снимка: iStock

Затова е важно да се знае, че алицинът, съединение, което съществува в щедри дози в чесъна, е доказано в много изследвания като успокоително, релаксиращо и предотвратяващо различни сърдечни заболявания и здравословни състояния, като хипергликемия, хиперлипидемия и хипертрофична кардиомиопатия. 

За да почерпите това важно предимство на чесъна при доставката на алицин за сърцето, се препоръчва редовно да пиете чесново мляко и да се наслаждавате на неговите ползи. От полза са и всякакви отвари с чесън.

Вижте в галерията ни още някои неподозирани ползи от млякото с чесън:

Неподозираните ползи от млякото с чесън

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти