5 любопитни факта за тялото ни, които го превръщат в чудо

Може би си мислим, че знаем всичко за нашето тяло, но се оказва, че има няколко изненадващи факта за него, които със сигурност ще ви изумят.

Човешкото тяло е като конструиран компютър, който е с перфектно програмиран механизъм, разбиращ веднага, ако нещо не е както трябва.

10 невероятни факта за женското тяло, които едва ли знаете

Най-новото видео от канала Топ 5 в интернет във Vbox7 представя 5 любопитни неща, които не знаем за себе си:

Езикът си има отпечатък

Всички знаете, че имате уникален пръстов отпечатък. Но повечето хора не подозират, че отпечатъкът на езика също е уникален за всеки човек. Отпечатъкът на езика се състои от гъсти и криви подутини. Има теории, които гласят, че скоро пръстовият отпечатък може да бъде заменен с такъв от езика.

тяло жена
Снимка: Thinkstock

Праг на болката

Прагът показва колко силна болка бихте могли да понесете, преди да започнете да крещите и плачете. Всяко човешко тяло има определена поносимост, която свързана с мозъка, защото той може да включва и да изключва рецептори за болка.

Невероятните възможности на човешкото тяло

Краката продължават да растат

Когато човешкото тяло остарява обикновено се смалява, но това не важи за краката ви, се казва във видеото. Учените са доказали, че след като краката на детето пораснат, в зрялата му възраст спират да растат. Но когато човек остарее, краката му пак започват да растат. Причина за това са сухожилията и ставните връзки, които свързват всички тънки кости на стъпалото. 

тяло жена
Снимка: Thinkstock

Те остаряват и губят еластичността си. Сводовете на стъпалата стават по-широки и по-плоски. Учените също са доказали и това, че краката на хората, които спортуват повече в младостта си, растат повече, когато остареят.

11 любопитни и малко странни факти за бремеността

Да плачеш не е срамно, а е полезно

Когато са наранени физически или емоционално, повечето хора плачат. Най-често обаче мъжете се смущават от сълзите си, когато са наранени, тъй като това ги кара да се чувстват слаби. Повечето хора обаче не знаят, че всъщност е хубаво да плачем, защото сълзите намаляват щетите от емоционалното нараняване, премахват стреса.

Какво още не знаем за тялото, вижте във видеото горе.

Не пропускайте нашия нов раздел "Оферти", в която ще откриете полезни, практични и прекрасни продукти на промоция от българския пазар, специално селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти