Кого мъжете обичат повече – съпругата или децата си?

Кого мъжете обичат повече – съпругата или децата си?
Снимка: Thinkstock

Запитвали ли сте се някога дали обичате децата си повече от вашия съпруг? А замисляли ли сте се кого обича повече той – децата ви или вас?

Според скорошно изследване 75% от майките открито признават, че обичат децата си повече, отколкото техните съпрузи.

Как обаче стоят нещата при татковците?

Преди няколко дена изповедта на известния в Щатите баща и автор на блога “Татковите досиета” (“The Daddy Files”) Арън Гоувея взриви американски сайт. Признанията на откровения татко дават информация, че всъщност той не обича децата си повече от своята съпруга.

В същото време обаче таткото блогър допълва, че не обича жена си повече от своите деца.

Според Арън любовта на средностатистическия мъж към спътницата в живота му и потомците им е различна, но в никакъв случай нееквивалентна.

Самият господин Гоувея споделя, че за него е безсмислено любовта към отделните членове на семейството да се дели и измерва, както например правят майките, цитирани от проучването.

Неговите онлайн размисли по въпроса продължават така: “Kого бихте спасили първо при пожар – партньора или децата си?“

“Истината е, че едва ли има родител, който няма да спаси детето си на първо място. Но това няма нищо общо с това кого обичаме повече.

Родителите са отговорни за децата си, защото ние сме пазачи. Така че, ако се сблъскаме с този трагичен избор, и майки, и бащи, със сигурност ще изберем спасяването на децата, защото това е нашата работа“, продължава с размишленията си Арън.

“Семейството ми е моят свят. Жена ми е най-красивата, грижовната, секси и изумителна дама на планетата и аз съм лудо влюбен в нея. Моите деца са източник на невъобразима радост. Но те за мен винаги са били една цялост. Това, някой да ме попита кого от тях обичам повече, граничи с абсурдното”, допълва блогърът.

Което повдига въпроса защо майките от изследването обичат децата си повече?

Според таткото, върху майките има голям обществен натиск да бъдат "Супер жени" и да правят всичко за децата си през цялото време, но това не следва да води до влошаване на любовта към съпруга в полза на децата.

Мистър Гоувея признава, че би бил много озадачен, ако жена му признае, че обича децата им повече от него. Той допълва, че жените, който дават повече любов на малките, имат нещастен брак.

В края на своята бащина изповед Арън призовава дамите да приемат семейството като една неразривна цялост, защото в противен случай децата виждат този пример пред тях и израстват в среда, лишена от обич между мама и татко.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти