„Децата не са най-важното в живота ми, те са най-важното в своите животи“: откровеното писмо на edna майка

В един откровен разказ за майчинството Ася от видеоканала “Mamma Mia” този път говори за емоции – връхлитащи като ураган, помитащи живота, оставяйки ни една идея по-мъдри. А учител са децата – нашето продължение, нашето по-добро аз.

„Децата не са най-важното в живота ми, те са най-важното в своите животи“

И преди да започнете да съдите, добре обмислете тези думи. За всяка майка нейните деца са вълшебство и низ от безкрайни уроци. Всекидневни уроци. Ние сме това, което сме, заради децата си. В тях виждаме своите грешки, от тях се учим къде сме сбъркали и как да бъдем по-добри и, не на последно място, да помагаме и на другите.

„Никога не спирай да сбъдваш мечтите си по начина, по който го правиш, защото си сто пъти по-упорита от мен и хиляда пъти по-трудолюбива“

Няма думи, които биха могли да опишат гордостта на една майка, когато види детето си да сбъдва своите мечти. Помагайте им, насърчавайте ги да правят това, което обичат, искат и могат.

„Когато синът ми се роди, баща му си имаше приятелка“

Можете да си представите колко емоционален момент в живота на една майка е да има новородено бебе и мъж, който не знае дали иска да бъде с нея, или не. Въпреки това или именно заради това тя нарича сина си „моето спасение“. Нейното малко спасение я учи да бъде силна за 18 човека и да плаче, когато иска. За съжаление обаче, на дете, родено в толкова колеблива ситуация, му липсва онова детство с щастливи мигове и моменти, в които се посрещат децата със здраво и задружно семейство. Нормално е да чувствате вина. Нормално е да искате да му се „изплатите“ по някакъв начин. Общо взето, не чувствайте вина, че чувствате вина. Но това, което се случило, оставете в миналото.

майка
Снимка: iStock

„Бебетата израстват самостоятелни хора, когато са до майките си“ 

Много майки се притесняват, че когато практикуват т.нар. „привързано родителство“ и спят в едно легло с децата си, те ще станат разглезени или несамостоятелни. Е, уверяваме ви, че това е само мит. А детето връща много повече любов на майка си след време – цялата тази любов, която й е липсвала в онзи определен момент на неговото раждане.

„Мъжете са друга вселена“

Да, често сме чували да казват, че мъжете и жените са от две различни планети – те всъщност са от различни вселени. Който и да мисли, че може да отгледа момче и момиче по един и същи начин, греши. Често може да ви се струва, че в ранна детска възраст момчето ви може да е глуповато в сравнение с момичето, да подхожда по различен начин към всичко, дори към едно връзване на обувки. Дори и най-палавите момичета са по-изпълнителни от всяко момче.

майка
Снимка: iStock

„Завиждам на майките, които имат само момчета“

Те могат да се потопят напълно в мъжкия свят, да го видят „отвътре“ и да вникнат в мъжкия начин на мислене. Учат майките на толерантност и към мъжете, и към свекърва си.

„Децата ме научиха да бъде себе си към днешна дата“

Те са най-гигантският стожер в живота на майката, планина, която се изкачва ежедневно, и море, в което тя намира покой. Това, което е най-важно, е какво им оставяте и какво оставяте след себе си. Не ги обременявайте с това да са най-важното във вашия живот, а ги научете как да бъдат най-безценното в своя.

10 урока за живота, които научаваш, когато си отгледана от силна майка

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти