Тутманик

С ефектен вид и великолепен вкус

2.11 от общо 9 гласа
120 мин.
Необходими продукти

за тестото:
500 г брашно
30 г краве масло
200 мл прясно мляко
1 яйце
1/2 кубче жива мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
за пълнежа:
400 г краве сирене
1 яйце
за намазване:
150 г краве масло
1/2 ч. л. сладък червен пипер
1 щипка самардала

Начин на приготвяне:

Брашното и солта се смесват в купа. Маята се разтваря в топлото прясно мляко заедно със захарта и се оставя да шупне. 

Добавя се към брашното, чуква се яйцето и се налива разтопеното масло. Замесва се меко и еластично тесто, което се оставя да втаса. 

Сиренето се натрошава и се разбърква с яйцето. Тестото се разточва на правоъгълна кора и се нарязва на квадрати. 

Във всеки се слага по малко от плънката и се затварят така, че да се оформят топки. 

Форма за кекс с дупка се маже с масло. Топките се потапят в разтопено масло и се подреждат във формата. 

Тестото се оставя да втаса още веднъж за около 40 минути. Накрая се поръсва със самардала и червен пипер. По желание се слага и още масло. 

Пече се около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се леко и се поднася.

Домашни английски мъфини
Пухкави домашни бухтички
Здравословна закуска в 250 kcal
Съботни пържени филийки
Соленки със сусам

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти