Домашни английски мъфини

Пълнозърнеста закуска

5 от общо 2 гласа
100 мин.
Необходими продукти

250 г пълнозърнесто брашно
250 г бяло брашно
50 г краве масло
250 мл прясно мляко (топло)
1 яйце
2 с. л. суха мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сода
1 ч. л. сол
семолина за поръсване

Начин на приготвяне:

Двата вида брашно се смесват със солта и содата. Затопленото прясно мляко и разтопеното масло се разбъркват с маята и захарта и се наливат към сухите съставки. 

Чуква се яйцето и се замесва меко тесто, което се поставя в купа и се оставя 30–40 минути да втаса. 

Тестото се разточва на дебела кора и с помощта на ринг се изрязват кръгове. 

Подреждат се в тава, поръсена с грис от твърда пшеница, те също се поръсват с грис и се покриват с кърпа. Оставят се за 20 минути, за да втасат повторно. 

Мъфините се готвят в загрят тиган с незалепващо покритие от двете страни, докато хванат коричка. 

След това се пекат във фурна, загрята на 180 градуса, с вентилатор, до готовност – 15 минути. 

Поднасят се с масло, сладко или сирене.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент