Триъгълни банички със сусам

Нетрадиционна идея за новогодишната вечер

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

кори за баница - 1 пакет 

сирене - 300 гр 

кисело мляко - 2 с.л. 

сода бикарбонат - 1/2 ч.л. 

яйца - 4 бр.

масло - 100 гр 

сусам - 50 гр 

Триъгълните банички със сусам са чудесна закуска, която ще изпълни дома ви с аромат на вкусен уют. Рецептата на Mate Kitchen е лесна за изпълнение.

Сгъването на баничките не изисква някакви специални умения. Важно е да са стегнати. Ако триъгълната форма ви затруднява, можете да ги навиете на малки рулца. Колко големи да бъдат, зависи от широчината на лентите от кори за баница. Бихте могли да ги направите и с размера на хапки, ако имате време и желание. Не слагайте прекалено много плънка, защото ще изтече встрани и ще развали вида им.

Когато приготвяте банички със сирене, винаги използвайте масло. Вкусът им става по-плътен, уханието е великолепно и не са така тежки, както ако ги приготвите с олио.

Можете да импровизирате с плънката. Ако например сте правили пилешко филе вретено и са ви останали гъби, шунка и кашкавал, нарежете ги на ситно и ги ползвайте за плънка на банички. Стават неустоимо вкусни.

Начин на приготвяне:

1. Първото, което трябва да направите, за да приготвите тези вкусни триъгълни банички със сусам, е да натрошите сиренето в купа. Добавете яйцата, киселото мляко и содата. Разбъркайте плънката и я оставете встрани да шупне. През това време разтопете маслото.

2. Разстелете една кора и я нарежете на ленти, широки около 10-12 см. От широчината на лентите зависи колко големи ще станат баничките. Колкото по-тесни са лентите, толкова по-малки ще бъдат баничките.

3. Намажете една лента с масло, сложете от плънката в единия ѝ край и загънете във формата на триъгълник до края на лентата.

4. Процедирайте по същия начин с останалите кори. Важно е пакетчетата да бъдат навити стегнато.

5. Намажете баничките с разбит жълтък, поръсете ги със сусам и ги подредете в тава, намазана предварително с олио. Можете и да я покриете с хартия за печене, за да си спестите усилията по миенето после.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна докато се зачервят (около 20 минути). Поднесете баничките топли с айрян.

Внимание: Съдържа яйца, кори за баница, сирене, кисело мляко, масло и сусам, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти