Козуначени филийки на фурна

Необичайна комбинация, която ще ви хареса!

5 от общо 1 гласа
20 мин.
Необходими продукти

козунак стар - 1 бр.

масло - 50 гр

черен пипер на вкус

В началото всички са скептични заради комбинацията от козунак, масло и черен пипер. Но дори да опитате с неприкрито недоверие и дори страх, само секунда след първата хапка ще искате още, уверяват от Mate Kitchen!

Не сте опитвали нищо подобно и няма с какво да го сравните, казват кулинарите - сладко, с хрупкаво запечени ръбчета и лек карамелен вкус и меко в центъра. Маслото придава на позасъхналите козуначени филийки особен млечен вкус, а черният пипер, който се е запекъл, добавя специфична пикантност. Няма нищо общо с усещането от черния пипер, което познавате. Кара ви да се замислите колко малко познавате всъщност качествата на тази подправка.

Това е съвършената рецепта, с която не просто да оползотворите, а да съживите стар козунак. Получава се съвършено нов сладкиш, който се допълва чудесно с бяло вино или розе - дори да не е Великден!

Начин на приготвяне:

1. Нарежете козунака на филийки и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.

2. Намажете филийките с масло и поръсете с малко черен пипер.

3. Запечете филийките на 180 градуса, докато се зачервят леко. Поднесете ги топли.

Внимание: Съдържа масло и козунак, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти