Създадено за Vegeta

Чеснови питки с кашкавал и сух чесън

Отвътре са меки, а коричката им е приятно хрупкава

0 от общо 0 гласа
25 мин.
Необходими продукти

брашно + 100 г за доомесване - 500 гр

хладка вода - 300 мл

кашкавал - 100 гр 

суха мая 7 грама - 1 пакетче

жълтък за намазване - 1 бр 

олио - 3 с.л.

захар - 1 с.л.

сух чесън Vegeta 

суха мащерка - 1 ч.л. 

сол - 1 щипка

Иска ли ви се понякога за вечеря да си направите просто чеснови питки с кашкавал и да си ги хапнете с нарязани на едро пресни зеленчуци, дребно мезе и маслини? Каничка с айрян и насладата е пълна.

Наистина ни е нужно малко, за да сме щастливи. Но колкото и малко да е, то трябва да е правилно приготвено. В случая с вкусните чеснови питки е важно дали искате чесновият вкус да изпълва цялото тесто, или да е просто акцент върху изпечената питка. И още нещо – колко чеснови ги предпочитате.

В тази рецепта за чеснови питки с кашкавал ви предлагаме деликатен и мек вкус. Няма как да го постигнете с пресен чесън, който, знаете добре, е много остър. Вместо това използвахме сух чесън и го добавихме вътре в самото тесто още при замесването. И за да бъдат още по-запомнящи се, в тях има и мащерка. Така специфичната сладникавост на сухия чесън и акцентът от мащерката се усещат във всяка хапка. А най-хубавото е, че целувките след това са позволени.

Кашкавалът в нашите чеснови питки с кашкавал е просто финалният щрих, но и без него са много апетитни. Отвътре са меки, а коричката им е приятно хрупкава.

Не ги чакайте да изстинат. Разчупете ги още докато са горещи, за да усетите аромата, който се носи от тях. Избора с какво да си ги хапнете оставяме на вас.

С чесън Vegeta всяко ястие ще бъде ново вдъхновение – от сосоветe и бульонa до маринатитe и морските дарове.
100% натурални подправки, без допълнителни овкусители. 

Да ви е вкусно!

Начин на приготвяне:

1. Налейте водата в купа и към нея прибавете маята, захарта и солта. Разбъркайте добре и оставете на топло да шупне.

2. В голяма купа сложете шупналата мая, олиото, мащерката и сухия чесън. Разбъркайте добре и прибавете пресятото брашно на порции, за да замесите меко тесто.

3. Месете тестото докато стане гладко и еластично. След това го върнете в набрашнената купа, покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втаса. В загрята на 50 градуса фурна ще е готово за около 45-50 минути.

4, Премесете втасалото тесто и го разделете на 5 топки. Оформете ги на питки, сложете ги в тава, покрита с хартия за печене, като оставите разстояние между тях.

5. С остър нож напревете кръстовиден разрез на всяка питка и ги оставете да втасат повторно за още около 20 минути.

6. Намажете втасалите питки с разбит жълтък и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-12 минути. Извадете ги, поръсете ги с настъргания кашкавал и ги върнете обратно във фурната за 20-25 минути или до златист загар.

Внимание: Съдържа жълтък, кашкавал, брашно, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти